Yumurta Akından Cacık Yaptılar
İspanya Yüksek Bilimsel Araştırmalar Konseyi ve şefler bir araya gelerek sağlıklı atıştırmalıklara imza attı. Özellikle yumurtayı kullanan şefler, yoğurttan yapılan cacığı bu kez yumurta akından üretti



Sağlıklı beslenmenin tüm dünyada öne çıktığı bu dönemde, bilim adamları ve ünlü şefler bir araya gelerek ilginç atıştırmalıkları yemek listelerini eklediler. İspanya Yüksek Bilimsel Araştırmalar Konseyi (CSIC) ve ünlü şefler, hem sağlıklı hem de lezzetli ürünler ortaya çıkarabilmek için laboratuvarda buluşarak çalışmalara başladı.

BİLİM VE YEMEK SANATI BİR ARADA
Atıştırmalıklarda özellikle protein değeri yüksek olan yumurta ana madde olarak kullanıldı. Bilim insanları, yumurta akını tatsız ve kokusuz bir karışım haline getirirken aşçılar da yumurtayı farklı yapacakları yiyeceklerin ana maddesi yaptı. Bilimin ve yemek sanatının bir araya gelmesiyle düşük kalorili, tuz ve şeker barındırmayan oldukça sağlıklı yiyecekler ortaya çıktı. Atıştırmalıkların arasında en ilgi çeken ürün ise yumurta akından yapılan cacık oldu.

2017 YILINDA SATIŞTA
Hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıkların süt ürünleri içermediği, bu özellikleri nedeniyle laktoz hassasiyeti bulunan kişiler tarafından da rahatça tüketilebileceği belirtildi. Lavanguardia gazetesinin haberine göre; ürünlerin ABD gıda firması tarafından 2017 yılında satışa sunulacağı ve ilk aşamada bu atıştırmalıkların İspanya, ABD, Panama ve Meksika’da satılmasının planlanacağı belirtildi.