Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Mutlaka Yapın

Uzmanlar, genç ve güzel kalmak isteyen kadınlara önemli uyarılarda bulundu: Makyajla uyumayın ve en az sabah akşam yüzünüzü mutlaka yıkayın.

Almanya'da her sektörde kendini gösteren Türk girişimcilere iki kadın girişimci daha eklendi. Yirmi yıldır yaşadıkları Brühl kentinde Noblesse isimli güzellik salonu açan Ayşen Gül ve Arzu Çağlayan, kadınlara genç ve güzel kalmaları için önemli bilgiler verdi.

Kadınların giyime çok önem verdiğini ancak aynı önemi ciltlerine de vermeleri gerektiğini belirten Ayşen Gül, "Bazı kadınlar ciltlerine yeterince önem göstermiyorlar. Ancak yıllar geçip yüzlerindeki çizgileri fark edince büyük bir panikle bunu düzeltmek istiyorlar. Ancak bunun altyapısını hazırlamak gerekiyor, düzenli bakımlarını yapmaları gerekiyor. En azından sabahları ve akşamları yüzlerini yıkayıp bir nemlendirici kullanmaları gerekiyor" dedi.

DOĞRU MAKYAJ GÜZELLEŞTİRİR

Doğru yapılan makyajın kadını güzelleştirdiğini ancak yanlış makyajın ters etki gösterdiğini belirten güzellik ve makyaj uzmanı Arzu Çağlayan ise kadınlara önemli ipuçları verdi: "Eğer makyaj silinmeden yatılırsa ertesi gün kirpikler ve cilt kırış kırış oluyor. Makyaj yapmasak bile cildimizi sabah akşam yıkayıp bakımını yapmalıyız. Alt tabaka yeterli derecede nemlendirilip beslendiği zaman her makyaj bayanda çok şık durur. Renklerde ve kıyafette de uyum sağlamak gerekir. Gözlere çok belirgin makyaj yapıldığında ruj daha hafif kullanılmalıdır. Akşam makyajı ağır, gündüz makyajı ise daha doğal olur. Yapılan makyajın gerek saç rengi, gerekse kıyafete uyması gerekir."

ALMANLARLA TÜRKLERİN TERCİHİ FARKLI

Almanlar ile Türklerin makyaj tercihlerinin tamamen farklı olduğunu da sözlerine ekleyen Çağlayan, "Gelin makyajı yapmaya geldiklerinde Almanlar 'sade olsun, doğal ve pırıltısız olsun' derken, Türk gelinler ise, 'kirpik de yapıştıralım, ruj da o biçim olsun, gözler de şaşalı olsun, pırıltılı olsun' gibi isteklerde bulunuyorlar. Almanlar ve Türklerin makyaj alışkanlıkları tamamen farklı" şeklinde konuştu.