Uykusuzluğa İyi Gelen Yiyecekler


Çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan uykusuzluk, her geçen gün daha fazla kişinin yaşadığı bir sorun haline geliyor. Çeşitli psikolojik etmenler, stres ve sıkıntı faktörleri kadar dengesiz ve yanlış besleme de uykusuzluğun temel sebepleri arasında yer alıyor. Yazımızda uykusuzluğa iyi gelen yiyecekler, uykusuzluğa ne iyi gelir, uykusuzluğa ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu gibi merak edilen konulara değineceğiz.


Uykusuzluğa İyi Gelen Yiyecekler, Uykusuzluğa Ne İyi Gelir
Uykusuzluğa iyi gelen yiyecekler arasında aslında hepimizin bildiği ancak tereddüt ettiği ya da atladığı bazı sebze ve bitkisel ürünler bulunmaktadır. Aşağıda yer alan öneriler uykusuzluk probleminizi gidermenize yardımcı olabilir.

* Akşam yemekleri yanında sıkça tükettiğimiz salatalara, kıvırcık eklememiz, daha rahat ve sağlıklı bir uyku almamıza yardımcı olmakta.

* Evet, çay rahatlatıcı bir etkiye sahip olsa da hangi çayı içeceğiniz önemli. Bu anlamda Papatya çayı deliksiz bir uyku için birebir.

* Yeşil sebzelerde yer alan magnezyum kasların gevşemesine yardımcı olmakta. Brokoli, kıvırcık lahana ve hindiba bu anlamda önerebileceğimiz sebzelerden bazıları.

* Muz tüketimi yeterli düzeyde olduğunda rahat bir uyku geçirmenize yardımcı olmaktadır.

* Yulaf unu yatıştırıcı ve sinir onarıcı etkisi ile yorgun günün etkisini azaltmaya yetecektir.

Uykusuzluğa ne iyi gelir?
Uykusuzluğa ne iyi gelir sorusuna karşı aşağıda birkaç öneri yer almakta. Bu öneriler daha rahat ve huzurlu uyku almanızı sağlayacaktır.

* Akşamları mümkün olduğunca 19.00′dan sonra yemek, yememeye özen gösterin.



* Akşam yemekleri sonrasında rezene çayı tüketmeye çalışın.

* Melisa çayı sinir sistemi üzerinde yararlı etkiler yaratarak daha rahat uyumanızı sağlar.

* Asitli içecekler zor ve düzensiz bir uykuya neden olmaktadır. Bu nedenle olabildiğince bu içeceklerden uzak durmaya çalışın.

* En önemlisi size uygun bir uyku düzeni belirleyin ve bu düzene göre uyumaya çalışın.

Uykusuzluğa ne iyi gelir, İbrahim Saraçoğlu, bu konuda çeşitli önerilerde bulunmakta. Aşağıda bu önerilerden bazılarını görebilirsiniz.

* Yatmadan önce portakal tüketmek uyku getirmektedir.

* Oğul otu uykusuzluğa karşı etkilidir.

* Mandalina, armut, marul ve turp uykusuzluk sorununu giderir.

* Kavun sinirleri yatıştırarak daha rahat bir uyku sağlar.