Günde 12 Tane Siyah Erik Yemenin Faydaları

Siyah erik, erik familyasındaki en lezzetli ve dünya tarihinde evcilleştirilmesi başarılabilinmiş ilk meyvelerden birisidir. Bu meyvenin oldukça besleyici bir profilinin olmasının yanı sıra yüzyıllardır kabızlık için kullanılan yaygın doğal tariflerden de birisidir. 

2
Tek bir erik, bir avuç dut türündeki meyvelerin sağlayabileceği kadar antioksidan içerirken, meyvenin kendisi aynı zamanda B2, B3, B6, C ve K vitaminleri, demir, kalsiyum ve potasyum içermektedir.
Siyah erik yanı zamanda lif açısından da zengindir ve her 100 gramında 2 gram lif bulunur. Buna ek olarak kalori içermezler ve bu yüzden en ideal diyet meyveleri arasındadır.
3
Yapılan bazı araştırmalara göre eriklerin sahip olduğu besleyici profil bu meyveyi mide kanseri de dahil olmak üzere sayısız hastalığa ve rahatsızlığa karşı oldukça etkili kılmaktadır.
4
Uzmanlar, metabolizmanızı ve sindiriminizi hızlandırmak, kolesterol seviyelerinizi düzenlemek ve çeşitli kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemek için her gün bir düzine kadar erik tüketmenizi önermektedir. Bu yüzden bu meyveyi, bugünden başlayarak beslenme programınızın bir parçası kılın.