KKTC’de trafik suçu işleyen Rumlardan, Güney’den Kuzey’e geçerlerken sınır kapılarında haklarındaki para cezasını ödemelerinin istendiği; bu durumun Rumlar tarafından “şüpheli” olarak görüldüğü ve hoş karşılanmadığı savunuldu.

Alithia gazetesi “Sahte Polisten Şüpheli Para Cezaları... Para Çalmak Amacıyla Sahte Polisler Grubuna İlişkin Kuşkular Dile Getiriliyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, polislerin, sınır kapılarına giden Rumlara sık sık para cezalarının bulunduğunu belirttiğini ve bu cezanın ödenmemesi durumunda KKTC’ye geçişe izin vermediğini öne sürdü.

Kıbrıslı Rumlar hakkındaki para cezalarının 2009-2010 yıllarında trafik kameralarından kaydedilen hız limiti aşımıyla ilgili olduğunu belirten gazete, polislerin Rumlara yaptığı bilgilendirmenin “yetersiz” olması sonucunda şüphelerin arttığını ileri sürdü.

Haberde, gazeteye görüş belirten, bir Rum’un, KKTC’ye bir daha hiç geçmeme pahasına da olsa cezayı ödemeyeceğini söylediği, ayrıca konuyla ilgili bir netlik olmadığını ifade ederek “polisin para almak ya da çalmak için dalavere çevirdiği” ihtimalini öne sürdüğü aktarıldı.