Mucize Bebek 1 Yaşında!




Jaxon Emmett Buell isimli bebek, bir yıl önce Ağustos ayında ABD'de dünyaya geldi. ABD'de yaklaşık 4 bin 859 bebekte 1 görülen "Mikrohidrasefali" rahatsızlığına sahip küçük Jaxon artık bir yaşında!

Onun "mucize bebek" olarak tanınmasının sebebi ise hastalığına rağmen hayata tutunması. Küçük Jaxon'ın rahatsızlığı nedeniyle kafatası ve beyninin büyük bir bölümü eksik. Bu rahatsızlıkla doğan bebeklerin çok büyük bir kısmı dünyaya geldikten kısa bir süre sonra hayatını kaybediyor.



Jaxon'ın internette de büyük bir tanınmışlığı var. İnternette "Jax Strong" (Güçlü Jax) lakabıyla anılan Buell'in ailesi onun adına sürekli olarak paylaşımlarda bulunuyor. Küçük bebeğin masrafları için GoFundMe üzerinden oluşturulan bağış sayfasına ise şu ana kadar 55 bin dolara yakın bir bağış yapıldı.



Kendilerini "iyi birer Katolik" olarak tanıtan Jaxton'ın ailesi doktorların tavsiyesine rağmen kürtaj yaptırmadıklarını ve bu karardan pişman olmadıklarını söylüyor. Dünyanın pek çok yerinden destek mesajları alan aile minik bebeklerinin 1 yaşına basmasının sevincini yaşıyor.