Kahramanca Savaşıp Sahibini Kurtardı ve Öldü!

Karaoğlanoğlu'nda yaşayan 80 yaşındaki Zehra Nevzat'ın Rottweiler cinsi iki köpeğin saldırısından Beagle cinsi olan köpeği Buddy sayesinde kurtulduğu iddia edildi.

Ancak iki köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralandığı öne sürülen Buddy, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 7 buçuk yıldır aileyle birlikte olan ve ailenin bir parçası haline gelen Buddy'nin yaşamını yitirmesi sahiplerini çok üzdü. İnan ailesi Buddy için evin bahçesinde küçük bir mezar yaptı.

Benzer olayların başkalarının da başına gelmesini istemeyen aile, yetkilileri bu konuda gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Nevzat: Bu köpekler sürekli evimize giriyor

8 Mart Kadınlar gününde evinin kahramanı Buddy tarafından kurtarılarak hayatta kalan Zehra Nevzat, 7 buçuk yıldır ailelerinin bir parçası olan Buddy’nin bu şekilde ölmesinin ailenin tüm üyelerini yasa boğduğunu belirtti.

Zehra Nevzat saldırının ilk ve yalnızca kendilerine olmadığını, aynı köpeklerin daha önce de evlerine geçtiğini anlattı.

Tüm uyarılarına rağmen Rottweiler sahiplerinin hiçbir önlem almayıp sorumsuzca hareket etmeye devam ettiklerini belirten Nevzat, acil önlem alınmasını istediklerini ve konunun da takipçisi olacaklarını söyledi.

“Her ne yaptıysak kurtaramadık”

Buddy’yi iki aylıkken sahiplenen Tolga Nevzat İnan olayı şu şekilde anlattı:

“7 Mart Salı günü her gün gibi işten çıkıp eve geldim motorumu park ettiğimde anneannemin sesleriyle irkildim. Koşarak eve gittiğimde, anneannem yan komşumuza bağırıyordu ve titriyordu. Ne oldu diye sorduğumda, iki adet Rottweiler cinsi olan köpeklerinin bizim evimize girdiğini ve kendisi ile birlikte evde bulunan iki köpeğimize saldırdığını söyledi.

Anneanneme baktığımda bir yarası yoktu, fakat erkek köpeğim Buddy banyoda kanlar içinde yatıyordu. Ben onu kucağıma aldım ve karşı komşumu aradım. Apar topar veterinere götürdük ve her yolu denedik. Bir gece başında nöbet tuttuk ama maalesef onu kurtaramadık.

Bu saldırgan hayvanların ilk olayı değil, daha önce de birçok kez evden kaçıp çeşitli hayvanlara saldırdılar.    Evde oldukları dönemde de kendi sahiplerinin anneannesi, teyzesi, misafirleri olmak üzere birçok kişiye saldırıp ısırdılar".

“O bizim oğlumuzdu”

Tolga Nevzat İnan’ın eşi Merve İnan ise “Bizim oğlumuzdu. Çocuklar kuyruğunu çekse, canını acıtsalar bile çocuk olduğunu anlar, sesini çıkartmazdı. Kedilerin yanına oynamaya giderdi" dedi.

Buddy'nin üzgün olduklarında kendilerini anlayıp yanlarına gittiğini kaydeden İnan, eve gitmediklerinde de kendilerini kapıda beklediğini söyledi.

“8 Mart benim için kahramanlar günü”

Tolga Nevzat İnan’ın kardeşi Ferza İnan Şahin 8 Mart'ın artık kendisi için hem kadınlar hem kahramanlar günü olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü benim oğlum Buddy kahraman oldu bugün. Cengâver gibi evini, yuvasını üstün bir güçle savundu.  Ananesini canı pahasına iki katil köpekten korudu. Şehit oldu,  süper kahraman oldu, cennete uçtu... Defalarca evden kaçmış, en az on kişiye saldırmış, 3 kediyi hunharca parçalayarak öldürmüş, sahibini, komşusunu ısırmış, tüm mahallelinin korkudan yolun karşısından geçtiği ilgisiz, sevgisiz, sorumsuz ve vahşi büyütülmüş üç Rottweiler’den ikisi tarafından... İçimdeki acıyı, bir yandan boşluğu, bir yandan kaya gibi oturan, hareket etmeyen taşı anlatmama imkân yok. İlk göz ağrım, yakışıklı oğlum, sürmeli gözlüm, Buddy'im, çok teşekkür ederim. Bana ilk kez hala olma duygusunu yaşattığın için, özlemine dayanamayıp Kıbrıs'a yerleşmemi sağladığın için, 2009 yılında bir terlik büyüklüğünde geldiğin bu evde, çoktan kocaman bana ilk kez koşulsuz sevmeyi öğrettiğin için. Beni o sınırsız sevgi çemberine aldığın ve cesaretim olduğun için… "

Onar: Benim köpeklerim mi saldırdı bilmiyorum

Rottweiler cinsi iki köpeğin sahibi Volkan Onar, Buddy'e saldıranın kendi köpekleri olup olmadığına emin olmadığını ancak yine de Buddy'nin sağlığına kavuşması için elinden geleni yaptığını anlattı.

Buddy'nin yaralanmasının ardından onu alıp veterinere götürdüğünü ve kendi köpeklerinden Buddy'e kan verdiğini söyleyen Onar, "Ben ortopedistim ve Buddy'nin ameliyatına ben de girdim" dedi.

“Gerekli önlemleri aldık ama artıracağız”

Köpeklerinin yan bahçeye geçmemesi için gerekli önlemleri alıp, bahçe duvarını yükselttiklerini kaydeden Onar, köpeklerin o duvardan atlayıp yan eve geçmesinin neredeyse imkansız olduğunu iddia etti.

Onar, yine de aldıkları önlemleri artıracaklarını ifade ederek şu şekilde konuştu:

"Benim köpeklerim küçükken yan eve geçti. Ancak o zaman çok küçüktüler ve ardından önlem aldık. Ondan sonra evden çıkabildiklerini hatırlamıyorum. Ancak yine de saldıran benim köpeklerim mi emin olup, olmadığım için elimden geleni yaptım. Duvarı nasıl atlayıp yan eve geçebilecekler bilmiyorum. Yaşanan olay çok üzücüdür. Biz bu süreç içerisinde komşumuzun yanında olmaya çalıştık."

Kaynak: Kıbrıs


Ceren ÖZBİL