Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, dün Limasol’da gerçekleştirilen Güney Kıbrıs-Rusya Ekonomik Forumu’na katıldı ve Rusya’ya, enerji alanında da Güney Kıbrıs’a yatırım yapması çağrısında bulundu.

Politis gazetesinin haberine göre, Hristofyas dünkü forumda yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın Rusya ile mevcut siyasi ve ekonomik ilişkilerini güçlendirme taahhüdü altında olduğunu belirterek özellikle son dönemde enerji alanında ortaya çıkan yatırım fırsatları göz önüne alındığında, düzenlenen forumun büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

Hristofyas, Rus şirketlerinin enerji alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmelerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Vyacheslav Shumskiy de forumda yaptığı konuşmada; Güney Kıbrıs ile Rusya arasında, son 20 yılda yapılan yatırımların 100 milyar dolara ulaştığını, iki ülke arasındaki ticareti ve ekonomik ilişkilerin değerinin ise 1 milyar 300 milyon Doları bulduğunu söyledi.

Shumskiy, Güney Kıbrıs ile yapılan siyasi işbirliği sebebiyle ekonomik ilişkilerin de istikrarlı olarak arttığını dile getirdi.

Ekonomi Bakanı Kikis Kazamias ise konuşmasında, Güney Kıbrıs’ın uluslararası ticaret merkezi konumunu korumak ve daha da güçlendirmek hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

RUSYA’DAN 400 BİN TURİST BEKLENİYOR

Gazete, bir diğer haberinde, Rum Turizm Örgütü’nden (KOT) yetkililerin, geçtiğimiz günlerde Rusya’ya ziyaret gerçekleştirerek ülkenin turizm faktörleri ve havayolu şirket temsilcileriyle temaslarda bulunduklarını yazdı.

Habere göre, KOT Başkanı Alekos Urundiotis Güney Kıbrıs’a dönüşünde yaptığı açıklamada, bu yıl Güney Kıbrıs’ı ziyaret edecek Rus turist sayısının 400 bini aşacağını iddia etti.

Urundiotis, 2012 yılında Rusya’nın yedi kentinden daha Güney Kıbrıs’a uçuşların başlayacağını, bu yüzden geçen yıl 334 bin olarak gerçekleşen turist sayısında bu yıl artış beklediklerini sözlerine ekledi.