Yıl 1999… Yılbaşına yaklaşırken bir gece, kutlamalara katılmış dört kadın eğlendikleri bardan geç saatte ayrılırlar. Kafanın güzelliğiyle sütyenin fazlalığı kendini daha bir hissettirmiş olacak ki dördü de sütyenlerini çıkararak bir tel örgünün üzerine asar.

Bunu takip eden günlerde civardan geçen başka kadınlar rüzgarda sallanan sütyenleri görüp yanlarına kendilerininkini de eklemeye başlarlar. 2000 yılı Şubat ayında sütyenlerin sayısı 60’ı bulmuştur. Bugünse o tel örgünün üzerinde binlerce sütyen asılı durmakta.


Yeni Zelanda‘daki sütyenli tel örgünün ortaya çıkış hikayesi böyle anlatılıyor. Şimdilerde turistlerin uğrak yeri olan bu sütyen cennetini herkesin sevdiğini ise söylemek zor.

Kimileri burayı çirkin ve utanç verici diye tanımlarken bazıları da yoldan geçen sürücülerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle tehlikeli buluyor. Diğer yandan, bir ara yardım kuruluşları için para toplanmasına bile vesile olmuş burası.Defalarca kaldırılmaya çalışılsa da sütyen imparatorluğu büyümeye devam edecek gibi duruyor.