Hedefi Yaşlı Erkekler

New York Post gazetesinin haberine göre, 19 yaşındaki Alexandra Martinez zengin ve yaşlı erkekleri dolandırırken yakayı ele verdi. Martinez önce bir bara gidiyor ve uygun anın gelmesini bekliyordu. Kendinden yaşça büyük bir kişiyle tanıştıktan ve sohbet ettikten sonra ise birlikte bir eve veya otele gitmeyi teklif ediyordu.

Martinez, birlikte olduğu kişiyle o akşam kalacakları yere geldiklerinde ise hep aynı taktiği kullandı. Ağına düşürdüğü yaşlı erkeklerin içkilerine ilaç atıp onları uyuttu ve çevresinde 'yükte hafif, pahada ağır' ne varsa çaldı.

ÇEKİRGE BİR ZIPLAR, İKİ ZIPLAR...

New York'un Brooklyn ve Manhattan bölgesinde oturan 5 erkeği aynı yöntemle dolandıran Martinez'in, şimdiye kadar çaldıklarının arasında neler yok ki.. Tam 31 adet pahalı marka saat, akıllı telefonlar, ziynet eşyaları ve yaklaşık 58 bin dolar.


KURBANLARINI NASIL SEÇİYORDU?

Peki Martinez dolandıracağı kişiyi nasıl seçiyordu? Bir barda, her önüne gelen kişinin zengin ve soyulabilir olmadığını o da biliyordu. Genç kadınının ve suç ortağının yakalandıktan sonra verdiği ifadede, kurbanlarını seçerken onların giyim ve kuşamına dikkat ettiği özellikle de taktıkları saate göre belirlediği ortaya çıktı. Martinez, 50 bin dolar kefalet parası ödeyerek serbet bırakıldı. 

 


........................