Güzel Göğüslere Sahip Olmak İster Misiniz?


Biz estetik cerrahların en çok duyduğu cümle bu. Aslında göğüs büyütme operasyonları kadınlardaki en büyük ihtiyacı karşılıyor.

Meme büyütme ameliyatı sizin için de bir ihtiyaç mı?

Küçük, meme gelişimini tam olarak tamamlamış genç kızlar veya doğum sonrası memesinin şeklinde bozulma olan kadınlar tarafından ihtiyaç olmakla beraber. Başka faktörler de meme ameliyatını ihtiyaç haline getirebilir.

Memelerinizin çok küçük olması yüzünden kendinizi beğenmiyorsanız, kalçalarınıza oturan elbiseler giydiğinizde meme bölgeniz çok boş duruyorsa, üzerinize tam oturan elbise veya mayo gibi giyecekler sizi utandırıyorsa, çocuk sahibi olduktan sonra memeleriniz şeklini ve sıkılığını kaybetmişse, yaş ve yerçekimi memelerinizin boyutunu ve şeklini değiştirmişse, memelerinizde asimetri varsa yani bir göğsünüz diğerinden bariz bir şekilde küçükse meme ameliyatı yaptırmak için sizin için de ihtiyaç olabilir.

Göğüs büyütme ameliyatı nasıl yapılıyor?

Kısaca memeyi büyütmek için her iki göğsün de arkasına istenilen şekli verecek bir implant yerleştiriyoruz. Şekli verirken hastanın istekleri dışında başka kriterlere de bakıyoruz. Vücudunuzun genel yapısı yani boyunuz, kilonuz, iskelet yapınız vs. kullanılacak implantın ebatını belirlememiz sağlıyor. Çünkü estetik bir görünüşe kavuşmanın yolu önce sağlık sonra da uyumdan geçiyor. Meme estetiğinin amacı en doğal boyutu ve görünüşü sağlamak.

Meme ameliyatının faydaları?

Estetik bir görünüşün dışında hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kişinin kendisine olan güvenini artırır. Daha mutlu olabileceği için etrafına da mutluluk saçar, sosyal ilişkileri düzelir ve başarısı artar. Meme ameliyatı olan arkadaşlar neler hissettiğinizi yazarsanız, bu ameliyatı olmak isteyenler için faydalı olabilir. Dr. Güncel Öztürk Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı