Gaz şikayetiyle gitti, 9,5 kiloluk ur çıktı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde gaz şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadının yumurtalığından ameliyatla çıkartılan 9 buçuk kilo ağırlığındaki ur, doktorları bile şaşırttı. Sağlığına kavuşan kadın, kitlenin çıkartılmasının ardından 60 kilodan 50,5 kiloya düştü


Marmaris’e 40 kilometre uzaklıktaki Selimiye Mahallesi’nde çobanlık yapan Fatma Kaya (43), uzun zamandır midesinde gaz problemi yaşıyordu. Kaya, son günlerde şikayetinin artmasıyla Marmaris Özel Yücelen Hastanesi’ne başvurdu.

Kadın Doğum polikliniğinde yapılan muayene sonucunda kadının yumurtalığında kitle tespit eden doktorlar ameliyat kararı aldı. Fatma Kaya, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyata alındı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, kadının karnını açtığında dev bir yumurtalık kitlesiyle karşılaştı.

Kadının karnından çıkartılan dev kitle ameliyat ekibini bile şaşırttı. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuşan kadın, 60 kilodan 50,5 kiloya düştü.

NE KENDİSİ İNANABİLDİ NE DE DOKTORLAR!

Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, ameliyatın başarılı geçtiğini, kadınların yumurtalıklarında bu tip kistlerin sık görüldüğünü fakat bu denli büyüyen kitleye nadir rastladıklarını söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Derya Aslan ise yumurtalık kistlerinin kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık olduğunu, ancak bu boyuta ulaşmış bir kitleyle ilk defa karşılaştıklarını kaydederek, "Hastanın karnını açınca gördüğümüz manzara bizi şaşırttı. Yumurtalık kistleri genellikle sessiz seyrediyor. Bu yüzden kadınların yılda bir defada olsa karın bölgesini kontrol ettirmeleri yararlı olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Fatma Kaya, bir yıldır gaz şikayeti çektiğini belirterek, ameliyat sonrası karnından büyük bir kist çıkartılmasına kendisinin bile inanamadığını ifade etti.