İzmir'in Konak ilçesinde ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki Dilara Münevver Y., iddiaya göre koluna 'Ahmet' yazılı dövme yaptırdı. Geçen 4 Kasım'da ailesiyle kahvaltı masasına oturan genç kız ile kolundaki dövmeyi gören ağabeyi 27 yaşındaki K.Y. tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen K.Y., iddiaya göre masada bulunanları kardeşine fırlattı. Öfkeden çılgına dönen K.Y., eline geçen meyve bıçağını da kardeşine doğru fırlattı. Bıçak talihsiz kızın göğsüne saplandı. Kardeşini kucaklayan K.Y., Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Geçen yıl vatani görevini yaptıktan sonra ailesinin yanına gelen ve işsiz olduğu belirtilen K.Y., polise teslim oldu. İfadesi alınan K.Y., kardeşinin de şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Durumu iyi olan genç kız, iki günlük tedavinin ardından taburcu edildi. Ailesi tarafından eve getirilen genç kız, geçen salı günü fenalaşınca sağlık ekiplerine haber verildi. Eve gelen sağlık görevlileri durumu kötü olan genç kızı ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürürken talihsiz kız yolda yaşamını yitirdi. Ailesi, hastanede gerekli tedavinin uygulanmaması nedeniyle kızlarının can verdiğini ileri sürdü.

Otopside genç kızın ölüm nedeni belirlenemedi, bunun üzerine genç kızdan alınan parçalar ve hastaneden alınan tedavi ile ilgili belgeler detaylı inceleme için Adli Tıp'a gönderildi. Tülihsiz kızın ölüm nedeninin kesin olarak belirlenememesi nedeniyle ağabeyi hakkında tekrar gözaltı kararı verilmediği, ailenin de henüz hastane ile ilgili polise şikayette bulunmadığı belirtildi.