Devler İşe Alımlarda Hangi Üniversiteleri Tercih Ediyor?
Türkiye'nin dev şirketleri işe alımlarda hangi üniversiteleri tercih ediyor? İşte cevabı... (Ekonomist)

Üniversite ve bölüm seçme maratonu başlıyor. Adaylar gelecekleriyle ilgili çok önemli bir karar vermek durumundalar. Türkiye'nin iyi şirketlerinde yer alabilmek için Kendilerini geleceğe hazırlayacak en iyi okulu ve bölümü seçmeleri gerekiyor. Peki Türkiye'nin dev şirketleri hangi okul ve bölümden mezun tercih ediyor?


1-Sabancı Holding

Çalışan Sayısı (60.000) Okul ve mezuniyetinden ziyade STEM altyapısı aranıyor. Sanayi, enerji, çimento gruplarında mühendislik ,bankacılık, sigorta ve perakende gruplarında ise iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezunlar daha fazla tercih ediliyor.







2- Anadolu Grubu

Çalışan Sayısı (29.000) Faaliyette bulunduğu sektörlerin çeşitliliği sebebiyle,işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği bölümlerinden psikoloji, ziraat mühendisliği, ve hemşirelik bölümlerine kadar pek çok farklı bölümünden alım yapılıyor.
Anadolu Grubu şiretlerinde C seviye pozisyonlarında ise çoğunlukla İstanbul Üniversitesi,Boğaziç üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunları yer alıyor.






3-Arçelik

Çalışan Sayısı (26.000) İşe alımların yüzde elliden fazlasını mühendislik bölümü öğrencileri oluşturuyor. Özellikle AR-GE,üretim, bilim teknolojileri en çok yeni mezun işe alımı yapan bölümler. Bu birimler için mühendislik formasyonuna sahip adaylar tercih ediliyor. Bunun yanısıra genel müdürlükte ve işletmelerdeki idari kadrolarda işletme, ekonomi, iktisat ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezunlar aranıyor.







4-LC Waikiki
Çalışan Sayısı ( 25.500) Özellikle tekstil ve endüstri bölümleri tercih ediliyor. Tekstil için İTÜ,Dokuz Eylül,Ege ve Marmara üniversiteleri öne çıkıyor. BT pozisyonları için ise öncellikle bilgisayar mühendisliği tercih edilmekte olup Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, ODTÜ üniversitelerinden nitelikli adaylar aranıyor.