Depresyondaki Kızın İbretlik Dövme Tercihi

İç dünyamızın bir yansıması olarak dövmeleri vücudumuzda taşıyoruz ancak, iç dünyamızın değişkenliğini bir tek dövmeye nasıl sığdırabiliriz? ABD 'de 20 yaşında bir genç kız olan Bekah Miles bunun nasıl yapılabileceğini iç burkan bir paylaşımla ortaya koydu. Oregon, Portland'da yaşayan Bekah, uzun süredir psikolojik destek alıyor ve değişken ruh halinin kendisinde yarattığı depresyonla mücadele ediyordu.

George Fox Üniversitesi'nde teknik servis asistanı olan Bekah, aynı zamanda Pitapit adlı bir restoranda çalışıyor. 1994 doğumlu olan Bekah, 2012 yılında Brenden Ennis adında kendisiyle aynı okula giden bir gençle yaşadığı ilişkiden sonra zor günler geçirmeye başladı.

Brenden ile yolları ayrılan Bekah, depresyona sürüklendiği bir süreç yaşadı.

ABD'de çok sık karşılaşılmaya başlayan depresyon vakalarının her beş kişiden birinde görüldüğü tahmin ediliyor. Kliniklerde kayda geçen 43.7 milyon ABD vatandaşının depresyonda olduğu görülüyor, kayıtlara geçmeyen bir bu kadar kişinin de depresyonda olduğu düşünülüyor.

Çünkü ABD Ulusal Sinir Bozuklukları Birliği (NAMI) yetkililerine asıl kritik vakalar, kliniklere başvurmayı reddeden insanlar. Depresyonda olduğunu kabul etmeyen kişilerin daha zor durumda olduğu düşünülüyor. Bu da dışarıdan iyi gözüken ama içinde yardıma ihtiyacı olan bir tarafını besleyen kişilerin varlığını ortaya koyuyor.

Bekah da dışarıdan iyi gözüktüğü insanlara bir mesaj vermek için bir dövme yaptırmaya ve psikolojik destek almaya karar vermiş. Bacağına yaptırdığı dövmeye karşıdan baktığınızda "Ben İyiyim" şeklinde okunan dövme Bekah'ın bakış açısından "Beni kurtarın" şeklinde okunuyor!

Bekah bu dövmeyi sosyal medyada şu şekilde paylaştı ve kısa sürede günün en çok konuşulan paylaşımı oldu;
"Sevgili anne ve babacığım, bu tercihim için ne olur beni öldürmeyin. Bana kulak vermenizi istiyorum. Ruhsal bozukluğumla ilgili destek almaya hazırım. Bugün bu dövmeyi yaptırdım çünkü dışarıdan bakıldığında beni iyiyim sanıyorlar. Ama yardıma ihtiyacım var."

Bekah'ın paylaşımında yazdıkları bununla sınırlı değil, nasıl bir rahatsızlık yaşadığını cesurca yazan Bekah, kendisine bu süreçte destek olanlara da teşekkür etti.