Caddeleri engelsiz hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Başkan Akaydın, bedensel engelli bireylere büyük kolaylık sağlayacak önemli bir uygulamayı başlattı. Tekerlekli sandalye kullanan bedensel engellilerin yaşanabilirlik düzeyinin yükseltilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Alo Engelsiz Taksi oluşturuldu. Manuel rampalı ve 2 tekerlekli sandalyenin sığabileceği donanıma sahip olan Alo Engelsiz Taksi, Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayan tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli vatandaşların sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ve kültürel gereksinimleri için ulaşımlarını ücretsiz sağlayacak.

 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR

Bu uygulamayla fiziksel engeller nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşların sosyal hayata erişimleri sağlanacak. Alo Engelsiz Taksi ile engellilerin toplumla bütünleşmesi ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Taksi uygulamasından faydalanmak isteyen tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli vatandaşların, engel raporları ve nüfus cüzdan fotokopileriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Konyaaltı Caddesi’ndeki Engelli Danışma Merkezi’ne üye olmaları gerekiyor. Vatandaşlar ücretsiz olarak sağlanacak olan Alo Engelsiz Taksi’den 7 gün 24 saat faydalanabilecek. Vatandaşlar engelsiz taksi konusunda detaylı bilgiyi 248 55 49 numaralı telefondan alabilir.

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Alo Engelsiz Taksi projesinin, tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli bireyler için önemli olduğuna işaret ederek, “Bedensel engelli yurttaşlarımız, özel durumlarından dolayı sosyal hayatta istedikleri gibi davranamıyordu. Biz bunun için neler yapabileceğimizi araştırdık ve bu projeyi uygulamaya başlattık. Projemiz bedensel engelli yurttaşlarımızın önündeki dezavantajlı durumu ortadan kaldıracaktır. Daha önce engellilere yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Engellilere yönelik projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Çünkü engelli bireyler bizim için değerlidir” dedi.