BUNU YAPMAYIN, ÖLÜRSÜNÜZ!
Sıcak bir yaz ayında bir yere gitmek üzere otomobilinize bindiğinizi düşünün. Araç o kadar ısınmış ki, kapıyı açtığınız andan itibaren sıcak bir hava sizi adeta esir alıyor. Otomobili çalıştırdınız ve klimayı en soğuk ve en yüksek ayarda açtınız. Peki, aynı zamanda aracın camlarını da açar mısınız? Cevabınız hayır ise büyük bir sağlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Araç gölgedeyken 400-800 mg aralığında olan benzen (hidrokarbon) miktarı, 16 dereceden daha sıcak havalarda güneşin altındayken 2000-4000 mg'a ulaşabiliyor. Sıcağın altında ısınan otomobilimize binip klimayı çalıştırdığımız zaman bu benzeni fark etmeden teneffüs etmiş oluyoruz ki bu hava bazı durumlarda insanları zehirleyebilecek kadar tehlikeli oluyor. Soluduğumuz bu hava, doğrudan böbrekleri, ciğerleri ve kemikdokuyu etkiliyor.
Bu nedenle sağlık uzmanları, araca ilk kez bindiğimiz zaman klimadan önce camları açarak arabayı havalandırmamız gerektiğini ifade ediyor. Böylece olası tehdit içeren bu hava, camlardan dışarı çıkmış oluyor ve sağlığımızı tehlikeye sokmuyor.