Bu Gıdaların Adı Kuran-ı Kerim’de Geçiyor
Hangi gıdalar kutsal kitabımızda yer buluyor?


Her meyve ve sebzenin büyük faydaları ve şifaları söz konusu. Ancak bazı gıdalar var ki onların önemleri biraz daha öne çıkabiliyor. İşte bu gıdaların Kuran-ı Kerim’de ismi geçiyor ve ayetlerde yer buluyorlar. Dr. Ender Saraç, Kuran-ı Kerim’de yer bulan gıdaları ve onların şifalarını anlattı.

Hurma:

Hurma Kuran-ı Kerim’de hem meyvesi hem de ağacının yer aldığı bir gıda. 20 ayrı yerde ismi geçen hurmanın şifaları ise saymakla bitmiyor. Hurma cilde çok iyi geliyor. Hücre yaşlanmasını önlüyor. Stres ve gerginliği gideriyor. Ayrıca hurma yiyen emziren annelerin süt kalitesi ve miktarı da artıyor. Yüksek oranda kalsiyum içeren hurma ayrıca antioksidan özelliği de taşıyor. Kolestrol düşmelerine de iyi gelen hurma ayrıca kadınların rahim kaslarını da çalıştırarak doğumu kolaylaştırıyor.

İncir:

Kuran-ı Kerim’de bir yerde geçen inciri Peygamber Efendimiz “cennet meyvesi” olarak adlandırıyor. İncir çekirdeğinde önemli miktarda çinko olduğunu da unutmamak gerekiyor. İncir lif içerdiği için bağırsaklar için de çok faydalı. Kalsiyum ve fosfor kemiklerin ve dişlerin kuvvetlenmesinde destek olurken ayrıca incir kansere karşı da koruyucu etki sağlıyor. Öte yandan incirin kabuğundaki sütü siil gibi durumlar için de kullanılıyor.

Zeytin:

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’de 6 ayrı yerde geçen zeytin şifası çok büyük bir gıda. Özellikle zeka geliştiren ve hafıza kuvvetlendiren zeytin enerji verip kalp damar sağlığı için de çok faydalı.

Zeytin dalının barış sembolü olmasında bu gıdanın insani ulvi yapması ve barışçıl yapmasına bağlayan Saraç, ayrıca zeytinin hücre yenileyici olduğunu ve kabızlığı önlemede faydalı olduğunu söyledi.

Zeytin Yağı

Zeytinyağı Kuran-ı Kerim’de iki ayrı yerde geçiyor. Muminun ve Nur suresinde geçen zeytin yağı ayrıca Peygamber Efendimiz (sav)’in de önerdiği gıdalardan. Beyin gelişmesinde katkıları olan zeytinyağının özellikle gelişim çağındaki çocuklarda kemiklerin güçlenmesi adına yararlı olduğunu belirtti. Zeytinyağının güneş görmeyen yerlerde olması gerektiği bilgisini veren Saraç, özellikle koyu renkli şişele kullanılmasını önerdi. Ayrıca zeytinyağının saçlar için de kullanılabileceğini ifade eden Saraç, kepeği engellediğini ve saçlara parlaklık verdiğini söyledi.