Devlet Hastanelerinin acil servislerinde ölümcül bir kaos ortamı var. Hastanelerde personel eksikliği nedeni ile hastalara acil uzmanları yerine farklı branşlardan doktorlar hizmet veriyor.

Vatandaşların sağlık konusunda en çok ihtiyaç duyduğu anlarda, hızlı ve bilinçli müdahale edilmesi gereken devlet hastanelerinin acil servislerinde ölümcül bir kaos yaşanıyor. Acil servislerde, doktor eksiklikleri nedeni ile hastaların hayatı riske atılıyor. Acil Servis’lerde acil uzmanlarının sağlık hizmeti vermesi gerekirken, hastalara diğer branşlardan uzman hekimler bakıyor. Devlet hastanelerinde acil uzmanı bulunmazken, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yalnızca tek bir acil uzmanı bulunuyor.
EKSİKLİKLER YAŞANIYOR
Acil servislerin alt yapı bakımından da yetersiz olduğu, muayene odalarını acil vakalara müdahaleye uygun olmadığı bildirildi. Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu, ‘’göz , kulak burun boğaz ve diğer tüm branşlardan doktorlar, acil vakalara hizmet veriyor. ‘Göz uzmanının’ kalp  krizini tanıması tabi ki beklenemez. Acil servislerde acil uzmanları görev yapmalıdır’’ dedi.