Lefkoşa’nın hemen sınırında Haspolat ağıllar bölgesinin Kuzeyinde yer alan orman alanına bir müddetten beridir tahribat veriliyor.

İlk önce bölgede ağılı bulunan birisine ağaç dikmesi için arazi kiralanıyor. Ağaç dikilecek orman yerine betonarme restoran yapılıyor. O da yetmiyormuş gibi yan tarafındaki çorak alanda bulunan
ağaçlar dahi sökülerek ve dere yatağına dolgu yapılarak at harası yapılıyor.
Buna sessiz kalındığını gören vatandaş bu sefer de dolgu yaptığı diğer alana onlarca kamyon stabilize dolgu malzemesi getirerek asfalt otopark yapmanın zeminini hazırlıyor.
Tüm bunlar yapılırken ilgililer ne yapıyor derseniz sadece seyrediyor.
Ormanlardan da sorumlu Turizm ve Çevre Bakanı, yollara pet şişe atarak çevreyi kirletenlere ceza kesmesi için gönüllüler ordusuna yetkili müfettiş belgesi veriyor. Yollara çöp atanlara ceza
verileceğini ilan eden yüzlerce tabela refüjler içerisine yerleştirilirken, ormanlara binlerce ton stabilize dolgu malzemesi dökenlere ise maalesef bir şey yapılmıyor, yada YA-PI-LA-MI-YOR !!!
Pekala kurak ülkemizde zaten az olan ormanlarımız her yıl yangınlarla yok olurken, elde kalanları çoğaltacağımıza tahrip edilerek yok olmasına seyirci mi kalacağız ?
Ormanların en büyük düşmanı olan çam kese böceğiyle mücadelede usulsüz ihale yöntemleriyle boşa harcanan trilyonlar ve ormanları yok oluş sürecine götüren mücadelesizlik ise bir başka günümüzün konusu olacaktır.
Ormanlarımız konusunda bu kadar ciddiyetsiz ve duyarsız yönetim ilk defa görülmüştür.
Doğanın bu şekilde tahrip edilmesine sessiz kalan bu yönetimin, sessizliği merak uyandırırken, duyarsızlıklarının sebebi olarak ne tür ilişkiler içerisinde oldukları da halk tarafından sorgulanmaya
başlandı.
Orman alanlarının bu derece peşkeş çekilmesi ne tür bir ilişki kurbanı olmuştur.
Doğa dostu olması gereken bu birimlerdeki kişilerin doğaya karşı bu kadar duyarsızlıklarının arkasındaki kirli ilişkiler elbet gün yüzüne çıkacaktır.
Duyarsız yönetim suskunluğunu bozup doğaya ve ormana sahip çıkana kadar bıkmadan usanmadan sormaya devam edeceğiz.
Bu topraklar bize atalarımızdan miras değil torunlarımıza bırakacağımız emanettir.
Bizler “Mevzubahis Vatansa gerisi teferruattır” diye slogan belirlerken işte tam da bunu kastetmiştik. Vatan toprağı sadece Milli düşmandan değil Doğa düşmanlarından da korunmalıdır…