Kayıp Şehir’ adlı dizide oynayan, İlker Kaleli’nin ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılandığı davada mağdur şirketin avukatlarının bilirkişiye tespit ettirdiği bir CD’deki görüntülerde, sanıklardan birinin, "Orada birşey yok ama döndüğü zaman bu işi yapan kişiler Recep Kaleli, İlker Kaan Kaleli, Ü.B., S.G., bunlar dördü bir olmuş dolandırıcılık diye yola çıkmışlar, hepsi bir arada bunların" dediği yer aldı. CD, dava dosyasına delil olarak sunuldu.

’Kayıp Şehir’ adlı dizide birlikte oynadığı rol arkadaşı Gökçe Bahadır ile bir gece kulubünden çıkarken görüntülenen, mutlulukları kısa sürede biten 29 yaşındaki İlker Kaleli’nin, tutuksuz yargılanmasına neden olan dava, babası Recep Kaleli ile ortak olduğu şirketin yaşadığı alışverişten kaynaklandı. İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, tutuksuz yargılanan sanıklar Recep Kaleli, İlker Kaleli ve çalışanları S.G. ve Ü.B., ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıklarla ilgili savcılık soruşturması ardından hazırlanan iddianameye göre, Recep Kaleli’nin yöneticisi ve ortağı olduğu Kaleli Trafik İşaretleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin, 3 yıl boyunca ticaret yaptığı, İzmir’de faaliyet gösteren ’Signatekma Boya ve Sinyalizasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nden, trafik şerit çizgilerinin yapımında kullanılan boya ve kimyasal maddeleri satın aldığı belirtildi. Ancak, 2011 yılında tüm sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, Recep ve İlker Kaleli’nin, kendi şirketlerindeki hisselerin bir bölümünü devrederek G. ve B. nezdinde ’Kaleli İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ adında başka bir şirket kurduklarına yer verildi. İddianamede, Recep Kaleli, G. ve B.’nin, şikayetçi şirkete gidip 7 eşit taksitte ödemek şartı ile 403 ton boya alımı yapacaklarını söyledikleri, bunların Kaleli Trafik İşaretleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından ödemesinin yapılacağı izlenimini uyandırdıkları, bu şekilde protokol imzaladıkları ancak çeklerin ödeme zamanı geldiğinde Recep Kaleli’nin ödemede bulunmayarak, mal satılan ve çekin kabul edildiği şirketin Kaleli İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi olduğunu, kendisinin Kaleli Trafik İşaretleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi ve yöneticisi olduğunu, bu nedenle ilgisi olmadığını ve kendisinden hiçbir şey alınamayacağını söylediği vurgulandı.

Deliller kapsamında yapılan incelemede de, müşteki şirket nezdinde özellikle karışıklığa sebep olan hileli davranışlar sergilenmiş olduğu, sanıkların ilgili TCK maddesi uyarınca cezalandırılmaları istendi.

CD DELİL OLARAK SUNULDU    

Davada, mağdur şirketin avukatları, sanıklardan birinin konuşmalarının yer aldığı güvenlik kamera görüntülerinden oluşan bir CD’yi bilirkişiye tespit ettirdi. Yine başka bir mağdur şirketin bürosunda geçen konuşmalarda, sanıklardan Ü.B.’nin, "Orada bir şey yok ama döndüğü zaman bu işi yapan kişiler Recep Kaleli, İlker Kaan Kaleli, Ü.B., S.G. bunlar dördü bir olmuş dolandırıcılık diye yola çıkmışlar, hepsi bir arada bunların" dediği yer aldı. CD, mahkemeye de delil olarak sunuldu.

İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Davayla ilgili ifade veren dizi oyuncusu İlker Kaleli, "Şikayet edilen şirket ortaklığından yüzde 20 hissem vardır. Ben yurtdışında eğitim yaptığım için şirket işlerinden haberdar değilim. Şirketin yetkilisi de değilim. Beni de şikayet etmişler. Ben suçlamaları kabul etmiyorum" demişti.