Ünlü iplik markası Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69) çifti, Beşiktaş'taki lüks sitedeki evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Çiftin bakıcılığını yapan Türkmen karı koca hırsızlık amacıyla cinayet işlemek suçlamasıyla aranıyor.

Beşiktaş Itri Sokak'taki Mediko-2 Sitesi'nde meydana gelen olayda, Georgia Karako ve eşi Jak Karako'nun evlerinden doğalgaz kokusu geldiğini fark eden komşuları, sitenin güvenliğine haber verdi.

Sitenin güvenliği ise polisi arayarak durumu bildirdi. Eve gelen polis, çiftin cesetleri ile karşılaştı. Evde inceleme yapılan incelemede ise yaşlı çiftin baçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

Karako çiftinin bakıcılığını yapan Türkmen çift ise şüpheli olarak aranmaya başladı. Polisin olay yerinde incelemesi sürerken iddiaya göre çifti soymak isteyen Türkmen karı-koca önce ev sahiplerini bıçakladı. Bıçaklanan çift, evin üst katına kaçarak bir odaya kendilerini kilitledi. Zanlılar, Karako çiftini etkisiz hale getiremeyince bu kez kaçmak istedi.

Ancak Karako çiftinin hayatta kalma ihtimalini düşünen zanlılar, iddiaya göre bu kez evdeki doğalgaz borusunu patlatarak çifti ölüme terk etti.

Çiftin ölüm nedeninin otopsi sonrası ortaya çıkacağı ve cinayetin çok yönlü olarak araştırıldığı açıklandı.

ÖREN BAYAN’IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye’nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan’ı kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968’de Ören Bayan’ı İstanbullu bir Rum’dan satın aldı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990’lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

DÜNYA MARKASI YAPMIŞTI

Eşi Georgia Karako ile birlikte ölü bulunan Jak Karako, Sultanhamam’da maaşla çalışan bir elemanken arkadaşı Moiz Dana ile birlikte 1968’de Ören Bayan'ı satın alıp girişimci oldu. O günlerde 200 metrekare büyüklüğe sahip bir atölye olan Ören Bayan, iki ortağın gayretleriyle 15 yıl sonra 10 ve 15 bin metrekare kapalı alana sahip iki fabrikalı bir sanayi devi haline geldi.

TÜRK SOSYETESİNE  TEKNE ALIŞKANLIĞI KAZANDIRAN ÇİFT

80'lerde Türkiye'nin sosyetesini yaz tatillerinde tekne alışkanlığı kazandıran Jak-Georgia Karako çiftinin ölümü sosyeteyi şoka sokacak.

Jak Karako, yakın arkadaşı Moiz Dana ile birlikte Ören Bayan markasını kuran kişidir.