YURT DIŞINDA YAŞAYAN SEÇMENLER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN HALK OYLAMASI İÇİN YARIN SANDIK BAŞINA GİTMEYE BAŞLAYACAK

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik hazırladığı seçim takvimine göre, yurt dışında yaşayan seçmenler halk oylaması için bu sabahtan itibaren sandık başına gitmeye başlayacak.

Oy verme yurt dışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak.

Bugün sandık başına gidilecek ülkeler, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Danimarka ve İsviçre olacak. Bu ülkelerde oy verme işlemi 9 Nisan'a kadar devam edecek.

Almanya'da 13, Avusturya'da üç, Belçika'da iki, Fransa'da altı, Danimarka'da bir, İsviçre'de üç temsilcilikte sandık kurulacak.

Oy verme işlemi ABD'de 1 Nisan, Birleşik Krallık'ta 6 Nisan, KKTC ve Hollanda'da 5 Nisan, İtalya ve Suudi Arabistan'da 7 Nisan, Yunanistan ve Rusya'da 8 Nisan'da başlayacak, 9 Nisan'a kadar devam edecek. Japonya, Çin ve Güney Afrika'da ise sadece 9 Nisan'da oy verilebilecek.

Vatandaşlar ayrıca Sarp, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları ile Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

Gümrük kapılarında bu sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00'ye kadar sürecek.

KKTC’de  Lefkoşa Büyükelçiliği’nde  5-9 Nisan tarihlerinde oy kullanılabilecek.