SAMSUN’DA TÜRKİYE’NİN 81 İLİ VE KKTC’DEN GİDEN MUHTARLAR, FETÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

 Samsun’da bir araya gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) giden muhtarlar, FETÖ’nün Türkiye’deki darbe girişimini protesto etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Mahalleden Büyükşehire, Çevresel ve Görsel Kirlilikle Mücadelede Muhtarlarımızın Rolü” seminerine katılmak üzere Türkiye'nin 81 ili ile KKTC'den kente giden muhtarlar, 19 Mayıs Caddesi'nde toplandı.

Muhtarlar, mehteran takımı eşliğinde yürüyüş yaparak FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Mehteran takımının marşları eşliğinde yürüyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, darbenin karşısında, cumhuriyetin ve demokrasinin yanında olduklarını, bunu Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehirden haykırdıklarını söyledi.

Milletin sokaklara dökülerek, tankların önüne yatarak darbe girişimine “dur” dediğine dikkati çeken Akdeniz, “Darbe girişimi esnasında muhtarlar da sokaklarda demokrasiye sahip çıkmaya çalışırken, İstanbul Acıbadem muhtarımız Mete Sertbaş ile Kazan Ahi köyü muhtarımız Ali Anar'ı maalesef şehit verdik. Bu darbe kalkışmasında bulunan hainlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti gereken en ağır cezayı verecektir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Parlamentoya seslenen Akdeniz, “Demokrasinin gerçek teminatı olan biz muhtarlar her zaman darbelerin karşısında, devletinin ve demokrasinin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Emirleriniz doğrultusunda üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğimizden emin olabilirsiniz” ifadesini kullandı.