İSVEÇ'TE SON 10 YILDA BİR MİLYON KİŞİ KİLİSE ÜYELİĞİNDEN VAZGEÇTİ
SURİYELİ ÇOCUK,  ATATÜRK HAVALİMANI’NDA APRONA GİRDİ
İRAN VE IKBY YENİ GÜMRÜK KAPILARININ AÇILMASI İÇİN DÜĞMEYE BASTI

SUUDİ ARABİSTAN'DA 3 BİN TARİHİ ESER BULUNDU… ESERLER, LİHYAN KRALLIĞI DÖNEMİNE AİT

İsveç'te son 10 yılda bir milyon kişinin kilise üyeliğini bıraktığı bildirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, ülkede son 10 yılda bir milyon kişi kilise üyeliğini sonlandırdı.

Televizyona açıklama yapan İsveç Kilise Konseyi Başkanı Börje Holgersson, üye sayısının son 10 yılda ciddi şekilde azalması nedeniyle ekonomik krizde olan İsveç Kilisesi'nin binlerce kilise binasını satışa çıkarttığını kaydetti.

BAŞPİSKOPOSA “İSLAMI ÖVME VE SATILAN KİLİSELERE SAHİP ÇIKMAMA” ELEŞTİRİSİ
Haberlerin basına yansımasının ardından İsveç Kiliseler Başpiskoposu Antje Jackele, sosyal medyada hedef oldu. Aşırı sağcıların yaptığı paylaşımlarda, Jackele'nin "İslam dini ve peygamberini övmekten başka bir şey yapmadığı ve satılan kiliselere sahip çıkmadığı" yönünde eleştiriler yapıldı.

Geçmiş dönemlerde Morgonbladet gazetesine yaptığı açıklamada Jackele, ''Muhammed sahte bir peygamber değildir. Müslümanlar ve Hristiyanlar aynı Allah'a inanıyor. Muhammed'in bugün için de milyonlarca insana adalet, barış ve iyi yaşam için ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum.'' ifadelerini kullanmıştı.

SURİYELİ ÇOCUK, ATATÜRK HAVALİMANI’NDA APRONA GİRDİ
İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda tellerden izinsiz bir şekilde aprona giren Suriye uyruklu bir çocuk, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nin bulunduğu alanda bir çocuk, yasak olmasına rağmen telleri aşarak apron alanına girdi. Hangarın bulunduğu alandan geçen ve V apronu bölgesinde gezinen çocuk, güvenlik görevlilerince fark edildi.

Güvenlik görevlileri durumu havalimanı polis ekiplerine de bildirildi. Haber verilmesi üzerine aprona gelen gelen polis ekipleri, 12 yaşında olduğu tespit edilen Suriye uyruklu çocuğu, gerekli işlemlerin yapılması için güvenlik görevlilerinden teslim aldı.

Çocuğun aprona girmesi, havalimanındaki uçuş trafiğinde herhangi bir aksamaya yol açmadı.

İRAN İLE IKBY ARASINDA YENİ GÜMRÜK KAPILARI AÇMA HAZIRLIĞI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile İran arasında gayriresmi olarak kullanılan geçiş noktalarının gümrük kapısı hâline getirilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

IKBY Dış İlişkiler Dairesi'ndeki İran masası sorumlusu Abdullah Akreyi, Kürdistan Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, IKBY ve İran arasındaki gayriresmi geçiş noktalarının resmileştirilmesi için düğmeye basıldığını ifade etti.

Akreyi, 25 Eylül 2017'de düzenlenen gayrimeşru referandum sonrası Erbil ile Tahran arasındaki ilişkilerde zayıflama görüldüğünü, ancak IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 21 Ocak'taki Tahran ziyareti sonrası durumun normalleşmeye başladığını söyledi.

Bu ziyaret sonrası karşılıklı ticaretin geliştirilmesine karar verildiğine değinen Akreyi, "IKBY ve İran heyetleri, ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için gayriresmi geçiş noktalarını resmileştirilip, gümrük kapısı hâline getirme kararı aldı" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA 3 BİN TARİHİ ESER BULUNDU
Suudi Arabistan'ın Medine-i Münevvere vilayetinde 3 binden fazla tarihi eser bulunduğu bildirildi.

Suudi Arabistan Turizm ve Milli Kültür Mirası Kurumu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Medine-i Münevvere vilayetine bağlı el-Ula bölgesinde iki yıl önce başlatılan kazı çalışmaları kapsamında, Lihyan Krallığı dönemine ait 3 binden fazla tarihi esere ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, milattan önce 2. yüzyıla tarihlendiği kaydedilen eserlerin niteliğine dair bilgi verilmedi.