11. TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI GÜL: "SAYIN CUMHURBAŞKANI, DEĞERLİ KARDEŞİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİNDE TÜRKİYE'NİN BU YOLDA DAHA İLERİ MESAFELER KAT EDECEĞİNE İNANCIM TAMDIR. DOLAYISIYLA BU SEFER DE GÖREVİMİ DEVREDERKEN MÜSTERİHİM"

"SAYIN CUMHURBAŞKANININ ÜSTÜN LİDERLİK VE YÖNETİCİLİK YETENEKLERİNİ, ÜLKESİNE VE İNSANLIĞA HİZMET HEYECANINI, VATAN AŞKINI VE MİLLET SEVGİSİNİ, HAKKA OLAN İNANCINI EN YAKINDAN BİLENLERDENİM"

 11. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bu yolda daha ileri mesafeler kat edeceğine inancım tamdır. Dolayısıyla bu sefer de görevimi devrederken müsterihim" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görevi devraldı.

Gül, konuşmasına "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli Hanımefendi, ekselanslar, hanımefendiler, beyefendiler, 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevini bugün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum" sözleriyle başladı.

Bu münasebetle düzenledikleri devir teslim töreninin kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize 'hoş geldiniz' diyorum. Özellikle aramızda bulunan değerli cumhurbaşkanı dostlarımızı tekrar sevgiyle selamlıyorum, onları burada bir kez daha görmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepsiyle çok hukukumuz oldu. Burada hazır bulunan dostlarımı da muhabbetle selamlıyorum. Görev sürem boyunca uyum ve eşgüdüm içinde çalıştığım, ülkemizin yasama, yürütme ve yargı organları mensuplarına ve sivil toplumumuza, aziz milletime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu süre içinde ikili ilişkilerimizi geliştirmek, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla işbirliği yaptığım, bir bölümü aramızda olan değerli dünya liderlerine de tekrar şükranlarımı sunuyorum."

Bugünkü törenin önemli bir özelliğinin bulunduğunu vurgulayan Gül, "Türk halkı tarafından Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, değerli kardeşimle, 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. 40 yıl, yarım asra yaklaşmış demek. 40 yılı aşan dediğime göre, yarım asra yakın bir beraberliğimiz var. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum" diye konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini, hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim" ifadelerini kullanan Gül, şunları kaydetti:

"Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da Türkiye'nin yönetiminde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl, cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi, ekonomik, siyasi, sosyal reformlara, dönüşümlere imza attık. Ülkemizde demokrasinin derinleşmesini, istikrarın sağlanmasını ve refahın artmasını bir kısmı bugün aramızda bulunan değerli arkadaşlarımızla hep beraber yaptık. Bölge ve dünya barışına, küresel sorunların çözümüne elbirliği içinde katkıda bulunmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bu yolda daha ileri mesafeler kat edeceğine inancım tamdır. Dolayısıyla bu sefer de görevimi devrederken müsterihim. Tıpkı 10 yıl önce, 11 yıl önce Başbakanlık görevini devrettiğim gibi."

Erdoğan liderliğindeki güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin, dünyanın ve bölgenin istikrara ve huzura kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Gül, Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü, itibarlı ve müreffeh olmasına, ülkenin kendi çıkarları kadar bölgenin çıkarları ve istikrarı için de büyük ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Gül, "Bu vesileyle ülkemin, aziz Türk milletimin ve insanlığın daha iyi bir geleceğine olan inancımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Ailesine teşekkür etmek istediğini belirten Gül, "Önce tabii ki anneme, babama sağlık sıhhat diliyorum, sonra da eşime, benim çok yükümü çekti, bunu sizler de bilirsiniz. Siyasi hayatımda şerefle Kayseri'yi temsil ettiğim yıllarda özellikle de siyasi hayatımın ilk 10 yılında, eve hiç uğramadığımız dönemlerde çocukları hep ona emanet ettim ve çocukları o yetiştirdi" diye konuştu.

"O zaman hiç unutmam, 'Ben artık milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım, bizim çocukları da sen kurtaracaksın' dedim ve çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı" diyen Gül, eşinin "devleti ve milleti temsil söz konusu olduğunda her türlü titizliği, her türlü olağanüstü gayreti gösterdiğini" kaydetti.

Çocuklarına, kardeşlerine, yakın akrabalarına ve yakın arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirten Gül, "Bütün bu görevlerim süresi içinde gerçekten bana bir söz gelmesin diye hepsi çok titiz davrandılar, hepsine çok şükran borçluyum" dedi.

Gül, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim, sözlerime son verirken sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Şahsınıza, değerli eşiniz Emine Hanım'a ve sevgili çocuklarınıza sağlık, afiyet ve Cenab-ı Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Allah yardımcınız olsun, Cenab-ı Allah mahcup etmesin, milletimize hizmet etmek gibi şereften muhakkak daima onur duyacaksınız. Bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum."