Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, "Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası, şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir" dedi.

Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 9 kişinin şehit olduğu Ankara'nın Kazan ilçesinde, belediye binası önünde halka hitap etti.

Darbe girişiminin üzerinden 15 gün geçtiğini anımsatan Yıldırım, "Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz, darbeci generaller hapisteler." ifadelerini kullandı.
Yıldırım, halkın,  "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarına, "Evelallah. Şehitleri kalbimizdedir. Kazan'ın 9 evladı hepimizin kalbindendir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Onlar bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran bizim birer yıldızımızdır" karşılığını verdi.

Karanlık ve uzun 15 Temmuz gecesini en iyi Kazanlıların bileceğini belirten Yıldırım, "Akıncı'da jetler havalandığında, vatandaşlarımın üzerine bomba yağdırdığında, genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz, ülkenize, milletinize sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.
"Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz sadece yaradanın karşısında eğiliriz, hainlerin karşısında değil. O gün bu hainler harekete geçtiğinde, bir gür ses yükseldi. O ses başkomutanın sesiydi, cumhurun başkanının sesiydi, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanımın selamını getirdim. Kazan'ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep, İstiklal Savaşı'nda gösterdiği başarıdan dolayı 'gazi' unvanını aldı.

Kahramanmaraş, İstiklal Harbi'nden gösterdiği kahramanlıktan dolayı bu unvanı aldı. Şanlıurfa yine gösterdiği fedakarlık ve başarıdan dolayı bu unvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz, 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığını aldı."

"AMERİKA'DAKİ O TERÖRİST BAŞINI İLLA GETİRECEĞİZ"

Kazan halkının darbeye karşı topyekün direndiğini dile getiren Yıldırım, "Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası, şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir." dedi.

"İdam isteriz" sloganı üzerine ise Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mesaj alındı…Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum, bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye, parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız.

Ne bölücüler ne FETÖ'cüler ne de bilmem neciler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. O gün onlar tankları, uçakları, helikopterleri insanlarımın üzerine salarken, bombaları atarken bütün sokaklardaki insanları tararken zannettikleri tankın gücü darbeyi sağlayacak. Tankın gücü halkın gücünü, Hakk'ın gücünü yenememiştir."