THY'de 6'ncı Kez Bomba Alarmı
İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan THY uçağının tuvaletinde 'Bomba var' yazılı not bulundu. Arama yapıldı. İhbar asılsız çıktı. Bu, son 1 ayda THY uçaklarına yapılan 6'ncı bomba ihbarı



İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde dün " Bomba var " yazılı not bulundu. Uçak, Bulgaristan üzerinden Atatürk Havalimanı'na döndü. Arama yapıldı. İhbar asılsız çıktı.
Olayın üzerinden 12 saat geçmeden saat 01.15’te İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan THY uçağının tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu. Uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Uçak saat 05.42’de havalanabildi.

Son bir ay içinde THY uçaklarına yapılan bomba ihbarı sayısı böylece 6 oldu. THY’yi zarara sokan bomba ihbarlarında dün İstanbul-Basel seferini yapan uçağındaki notun üzerinde parmak izi bulunmuştu. Asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için bomba uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken Türk Hava Yolları uçaklarına bu ihbarların neden yapıldığı tartışılmaya başlandı.