GÜVENLİK GÜÇLERİNİN 22 TEMMUZ'DAN BU YANA TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA YÖNELİK YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OPERASYONLARDA 918 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

SON 24 SAATTE, BİTLİS'TE 6 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ, KARS'TA 250 KİLOGRAM PATLAYICI BULUNDU

AĞRI'DA OTOMOBİLİNDEKİ 2 KİŞİYİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN DAĞ KADROSUNA TESLİM ETMEK İÇİN GÖTÜRÜRKEN YAKALANAN HDP ELEŞKİRT İLÇE BAŞKANI ENGİN DURSUN, TUTUKLANDI

 Türkiye’deki güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi; 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 918 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın geçen ay "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 52 gündeki (7 Temmuz-26 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 60 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 16 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 232 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 211 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 99 terörist etkisiz hale getirildi, 12'si yaralı 17 terörist yakalandı.

YURT İÇİNDEKİ OPERASYONLAR

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 164 kişi gözaltına alındı, bunlardan 547'si tutuklandı.

 TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 918 terörist ölü ele geçirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca İlçe Jandarma Komutanlığına taciz ateşi açıldı.

Van'ın Başkale ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçişi esnasında patlatıldı, olayda can kaybı yaşanmadı.

İstanbul Kadıköy'de terör örgütü üyesi olmak" suçundan aranan 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında 2 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait yedek şarjör ve çok sayıda mermi bulundu.

Ardahan'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir kişi tutuklandı. Şüphelinin iş yeri ve deposunda yapılan aramada, patlayıcı madde yapımında kullanılan bin 100 kilogram amonyum nitrat gübre, 8 piknik tüpü, 200 kilogram çivi, 6 kilogram vida ve 1 akü ele geçirildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, hakim, savcı, kaymakam ve güvenlik güçlerine suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 3 uzun namlulu silah, 4 tabanca, 19 şarjör ve bin 115 fişek, hücum yeleği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Siirt'te, sosyal medyada paylaşılan sözde "özerklik" ifadesi içeren açıklamalara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eruh Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da, sözde "özerklik" ilan etmek amacıyla yasa dışı gösteri düzenleyen gruba yönelik müdahalede gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

KARS'TA 250 KİLOGRAM PATLAYICI BULUNDU

Kars İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği arazi arama tarama çalışmalarında, 250 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Bölgede terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Gaziantep'teki bir polis merkezine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının ardından yakılan araçta inceleme yapan polis ekipleri, lav ile uzun namlulu silah bulundu. Teröristlerin, lavı polis merkezine yönelik kullanmak istedikleri ancak polislerin anında karşılık vermesi üzerine kaçtıkları belirtildi. Bu arada kentte, biri etek giyen 3 saldırganın yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari Valiliğince Yüksekova ilçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Osmaniye'de devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırının roketatar ve uzun namlulu silahla gerçekleştirildiği belirlendi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde, terör örgütü PKK'nın, hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan askerleri hedef alan saldırısında 3 işçi yaralandı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler, karanlıktan yararlanarak bölgeden kaçtı.

Van'ın Edremit ilçesinde zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis yaralandı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Batman'da kovalamaca sonucu ele geçirilen otomobildeki bombalar, güvenlik güçlerince infilak ettirildi. Patlama sonucu otomobilde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Otomobilde, roketatar, biksi, 3 uzun namlulu tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Şüphelenin yakalanması için çalışma başlatılırken, otomobilin sahibi gözaltına alındı.

BİTLİS'TE 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bitlis'te Hizan Jandarma Komutanlığına terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 4 asker yaralandı. Çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak-İkizce karayoluna tuzaklanan uzaktan kumandalı patlayıcı, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatıldı. Can kaybı ve yaralanma olmadı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Tunceli'de jandarma karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadı.

HDP İLÇE BAŞKANI, PKK'NIN DAĞ KADROSUNA 2 KİŞİYİ GÖTÜRÜRKEN YAKALANDI

Ağrı'da otomobilindeki 2 kişiyi terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna teslim etmek için götürürken yakalanan HDP Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun, tutuklandı.

Diyarbakır'da polis aracına atmak istediği patlayıcı elinde infilak eden saldırganın parmakları koptu.

DBP'nin Silvan ilçesindeki operasyonları protesto etmek için halka kepenk ve kontak kapatmaları yönünde yaptığı çağrıya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında parti adına çağrıyı yapan DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek gözaltına alındı.

Iğdır'ın Aralık ilçesinde Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli emniyet personelini taşıyan servis aracına teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis yaralandı.

Diyarbakır'da bildiri verdikleri esnafı kepenk kapatması yönünde tehdit ettikleri iddiasıyla 3 kişi, gözaltına alındı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristler, bir baz istasyonuna uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Baz istasyonu, saldırı sonucu kullanılamaz hale geldi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin menfeze döşediği patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 emniyet mensubu yaralandı. Patlayıcı infilak ettiren teröristin de yaralandığı öğrenildi.

Diyarbakır'da bir otomobilde, 30 boru tipi el yapımı patlayıcı ile 25 kilogram sodyum nitrat ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli tahkikat sürüyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin Garnizon Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) personeli hayatını kaybetti, 3'ü asker 7 kişi yaralandı.