Solakların en çok karşılaştığı sorunların başında sağ ellerini kullanmaları baskısı gelir. Özellikle çocuklara yapılan dayatma pek çok soruna davetiye çıkarabilir.

Üsküdar Üniversitesi Nörobilim Anabilim Dalı Başkanı ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, solaklığın genetik ve biyolojik bir özellik olduğunu, bu özelliği değiştirmek için yapılan baskı ve uyarıların özellikle çocuklarda olumsuz etkiler oluşturabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Tanrıdağ, bu konuda önemli bilgiler verdi:

KEKEMELİĞE YOL AÇABİLİR

Solaklık genetik ve biyolojik bir özelliktir. Bir insanın kendi doğal yapısında vardır. Bunu dışarıdan değiştirmeye kalkışmak biyolojide olumsuz etkiler yaratır. Bu olumsuzlukların içinde disleksi, kekemelik ve çocukluk depresyonu da vardır. Bir insanın solak olma hakkı insan hakkı ve azınlık hakkı kavramları içinde değerlendirilmesi gereken bir haktır.

DÜNYACA ÜNLÜ SOLAKLAR

Albert Einstein, Mozart, Barack Obama, Bill Gates, Bill Clinton, George H.W. Bush, Eminem, Beethoven, Napolyon Bonapart, Leonardo da Vinci, Maradona, Sezar, Josh Holloway, Fidel Castro, Angelina Jolie, Robert De Niro, Rafael Nadal, Michelangelo, Isaac Newton, Picasso, Marilyn Monroe, Muhammed Ali Clay, Julia Roberts, Mark Twain, Ronald Reagan, Bob Dylan, Demi Moore, Morgan Freeman, Tom Cruise, Bruce Willis, Whoopi Goldberg, Benjamin Franklin,
Robert Redford, John F. Kennedy…