Öz Kızına 2 Ay Boyunca Tecavüz Etti
Aydın'da, velayeti Fransa'daki annesinde olan ve yasa dışı yollardan Türkiye'ye getirdiği öz kızı E.D.Y.'yi (15) eve kilitleyip, iki ay boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan D.Y. (37) tutuklandı


Aydın'da, geçen 6 Kasım'da, iddiya göre babası D.Y.'nin evde tamirat yaptığı sırada kapının kilitli olmadığını fark eden Fransız vatandaşı E.D.Y., kaçtı. Önüne çıkan devriye görevi yapan polis ekiplerine sığınan kız, öz babası D.Y.'nin kendisini eve kilitleyip, 2 aydır tecavüz ettiğini ileri sürüp, şikayetçi oldu.

Fransız vatandaşı olan ve bu ülkede doğduğu öğrenilen E.D.Y. psikolog eşliğindeki ifadesinde, velayetinin annesinde olduğunu belirtip, "Geçen Ağustos ayında, babam beni ziyarete geldi. Ardından da otomobilinde gizleyerek, yasa dışı yollardan geçen 28 Ağustos'ta Türkiye'ye getirdi. İlk olarak memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gittik. Bir süre burada kaldıktan sonra babamın yaşadığı Aydın'daki eve geldik. Babam burada beni eve kilitleyip, darp edip, bıçak zoruyla iki ay boyunca tecavüz etti. Olay günü boş bir anından faydalanıp, kaçıp, polise sığındım" dedi.

E.D.Y.'nin Aydın Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünde de tecavüze uğradığı belirlendi. Polis, bunun üzerine baba D.Y.'yi gözaltına aldı. Efeler Polis Merkezi'ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen D.Y., sevk edildiği adliyede tutuklandı. E.D.Y.'nin ise işlemlerinin ardından Fransa'daki annesinin yanına gönderileceği bildirildi.