Hacettepe Hastanesi’nde 11 ay önce Türkiye’nin ikinci yüz naklinin yapıldığı Cengiz Gül, ameliyat olduğu hastanede büro görevlisi olarak işe başladı. Daha önce de Türkiye'nin ilk yüz nakli olan hastası Uğur Acar, ameliyatının gerçekleştiği Akdeniz Üniversitesi'nde işe başlamıştı.

 

Gül, şunları söyledi. “Cumhuriyet Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Yayıncılığı okudum. 26 yaşındayım. Ameliyatın üzerinden tam 11 ay geçti. İstanbul’da büyük bir firmada teknisyen olarak çalışıyordum. Ancak Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer ve doktorum Serdar Nasır, kontrollerimin gecikmemesi ve daha yakından takip edilebilmem için Üniversitede iş teklif etiler. Ben de kabul ettim. Sözleşmeli olarak önceki gün yeni işime başladım. Ameliyattan önce sürekli yüzümün değişmesini istiyordum. Ameliyat olduğum ilk 2 ay çok sıkıntılı geçti, ağrılarım vardı. Ama neyse ki ağrılarım sona erdi. Artık insanlar beni gördükleri zaman beğeniyorlar. Çok mutlu oluyorum.”


BÜRO ELEMANI OLDU

 

Cengiz Gül’ün Müdürü Serkan Çüteli de Gül’ün büro elemanı olarak çalışacağını, yazışmaların ve kat personelinin takibini yapacağını söyledi. Çüteli, “Cengiz’in burada olmasından mutluyuz ve kendisinden memnunuz” dedi. Trafik kazasında yaşamını yitiren Nazım Akan’ın (40) yüzü, Cengiz Gül’e nakledilmişti. Verici ve alıcı arasında 15 yaş fark olması tartışmalara neden olmuştu. Gül’ün yüzü küçükken geçirdiği bir kaza sonucu yanmıştı.