Diyarbakır'da, aralarındaki özel bir konuyu başkalarına anlattıklarını düşündükleri 18 yaşındaki kızı, boş bir araziye götürerek çırılçıplak soyup vücudunun çeşitli bölgelerinde sigara söndürdükleri ve dövdükleri, ardından da cep telefonu ile görüntülerini çektikleri öne sürülen 3 kız tutuklandı.


Geçen 19 Haziran tarihinde Şehitlik Polis Karakolu'na gelen F.K. 18 Haziran tarihinde yaşadığını iddia ettiği olayı ayrıntılı bir şekilde anlattıktan sonra şikayetçi oldu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli genç kızlar Ş.T., G.A. E.M. ve P.G. ile 2 erkeği kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından P.G. ve 2 erkek serbest bırakılırken Ş.T., G.A. ve E.M. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Üçü de 18- 20 yaşlarında olan Ş.T., G.A. ve E.M. 'Şahsa yönelik gasp, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, darp ve şantaj' suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklandı.



TÜYLER ÜRPERTEN İFADE


F.K.'nın polis tutanaklarına geçen ifadesi tüyler ürpetti. F.K. polise verdiği ifadede başından geçenleri şöyle anlattı:


"G.A. 'Beni sevgilimden ayırdın' diyerek suratıma yumrukla vurmaya başladı. Üzerimdeki tişörttü yırttı. Burnumdan kan akıyordu. Bu sırada Ş.T. ayaklarımı tekmeleyip saçımı çekiyordu ve çantamı benden zorla aldı. E.M. beni kolumdan tutarak zorla taksiye bindirdi. Onların da hepsi taksiye bindi ve beni Şehitlik Mahallesi Mardin Yolu üzerindeki bir kolejin arka kısımlarındaki boş araziye götürdü. Taksi bizi bıraktıktan sonra oradan ayrıldı. Ş.T ile E.M. yüzüme yumruk atarak beni darp etmeye başladı.


Bana hitaben 'O…, kaşar' diye küfrederek darp ediyorlardı. G.A. ve Ş.T. sol kolumda birer sigara söndürdü. E.M. ise sağ kolumda iki sigara söndürdü. Yanlarındaki O.B. isimli şahıs bunlara müdahale etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Daha sonra P.A. isimli eski arkadaşım da olay yerine taksi ile geldi. Ş.T. üzerimdeki tişörtü sütyenim gözükecek şekilde yırttı.


Pantolonumu da, iç çamaşırım gözükecek şekilde açtırdı. E.M ile Ş.T. yarı çıplak halimle cep telefonlarıyla fotoğraflarımı ve görüntülerimi çektiler. Bu kişiler beni zorlayarak, beş kişiyle ilişkiye girdiğimi, onları kıskandığım için arkalarından konuştuğumu söylettiler. Bu şahıslar beni ve sesimi P.A.'nın cep telefonuna kaydettiler. Polise gidip şikayetçi olmam durumunda fotoğraf ve ses kayıtlarımı internet ortamına dağıtacaklarını söyleyerek bana şantaj yaptılar. Benim daha önce çantamı alan Ş.T., çantamın içerisinden cep telefonumu ve sim kartımı aldıktan sonra çantamı bana geri verdi.


Bu sırada kimin çağırdığını bilmediğim ticari taksi geldi. Yine Ofis semtine geldik. Ş.T. ve P.A. bana tişört almaya gittiler. Bir kafede elimi yüzümü yıkadım. Bu sırada Ş.T. yanıma geldi ve makasla saçlarımdan bir tutam kesti."