Kurbağalıdere'den son manzara: Dere fokurduyor, gri baloncuklar mikrop saçıyor

Kalamış ile Moda arasında uzanan ve yıllardır ıslah çalışmaları tamamlanmadığı için etrafına koku ve mikrop yayan Kurbağalıdere bu kez kelimenin tam anlamıyla can çekişiyor. Kadıköy Life dergisinin görüntülediği dere tamamen siyaha boyanmış durumda...



Kalamış ile Moda arasında uzanan, yanıbaşında Yoğurtçu Parkı’nın konumlandığı Kurbağalıdere’den gelen son görüntüler başta Kadıköylüler olmak üzere tüm İstanbulları şoke etti.
Kadıköy Life dergisinden Adem Giden’in çektiği fotoğraflarda dere ve denize dökülen kısımları adeta kaynıyor. Derenin kirlilik değerleri, kanalizasyon ve diğer atıklarla birlikte zirve yapmış durumda.



Rengi siyaha boyanmış olan dereden yumruk büyüklüğünde grimsi balonlar köpürüyor. Burnunu kapatarak manzarayı izleyen Kadıköylüler paniğe kapılmış halde. Suyun yüzeyi sürekli fokurduyor, dereden yayılan ağır koku da Kadıköy-Fenerbahçe aralığına yayılmış durumda.
Çevrede oturanlar sık sık, kokudan dolayı camlarını bile açamadıklarını söylüyor. Derenin ıslah çalışmalarının bir türlü tamamlanamamış olması başta semt sakinleri olmak üzere tüm İstanbulluları tedirgin ediyor.