Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40'ıncı yılı dolayısıyla Türkiye'nin bazı illerinden ve yurt dışından Nevşehir'e gelen yaklaşık 200 Kıbrıs gazisi, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Harekata katılan emekli albay Orhan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış harekatının yıl dönümü nedeniyle Kayseri'de düzenlenen programın ardından Kapadokya'yı gezmek istediklerini söyledi.
     
1974 yılında harekata katılan subay, astsubay ve erler ile her yıl buluştuklarını aktaran Ceylan, "Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde buluşup hasret gideriyoruz. Bu sene de harekatın 40. yılı olması nedeniyle bize görev verilen kendi tugayımızda etkinliğimizi yapmak istedik. Kayseri'deki tugayda 40. yılımızı andık, çalıştığımız alanları gezdik. Ayrıca Kayseri'de bir araya gelmişken Kapadokya bölgesini görmek ve gezmek istedik" diye konuştu.

Bölgede, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar Kalesi, Devrent Vadisi, Paşabağ gibi tarihi ve turistik merkezleri gezen gaziler, Avanos'taki bir atölyede çömlek yapımını izledi.