TC CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN TBMM'DEKİ YEMİN TÖRENİ, KASIMPAŞA'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ

ERDOĞAN'IN BİRLİKTE FUTBOL OYNADIĞI ARKADAŞLARINDAN SELAHATTİN SEZER: "SEMT SEKİNLERİ OLARAK BÜYÜK BİR GURUR İÇİNDEYİZ. KEDİSİNE YENİ GÖREVİ SÜRESİNCE ALLAH'TAN KOLAYLIKLAR, BAŞARILAR DİLİYORUM"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki yemin töreni, Kasımpaşa'da yaşayan vatandaşlar tarafından da büyük ilgiyle izlendi.

Erdoğan'ın uzun yıllar oturduğu Kasımpaşa Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki "Hoca Yaşar'ın Yeri" adlı kahvehanede toplanan vatandaşlar, Erdoğan'ın yemin törenini televizyondan izledi. Vatandaşlar sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" diye tezahüratta bulundu.

Erdoğan'ın birlikte futbol oynadığı arkadaşlarından Selahattin Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semt sakinleri olarak gurur duyduklarını söyledi.

Başbakanlık görevinin ardından Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının da mahalleleri için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu dile getiren Sezer, "Kedisine yeni görevi süresince Allah'tan kolaylıklar, başarılar diliyorum. Bu yeni görevinin tüm islam alemi ve Türkiye açısından çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Kahvehanede yemin törenini izleyen Gürkan Kırıcı da Roman olduklarını ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski komşularından olduğunu ifade eden Kırıcı, şunları kaydetti:

"Aklıma şu anda 1989 yerel seçimleri geldi. Bir entrikayla Beyoğlu Belediye Başkanlığı kaybettirildi kendisine. Biz Refah Partisi'ne oyları kullanmıştık. Babam kendisini görerek, 'Reis oyları Refah Partisi'ne verdik mahallemize su gelmiyor' diyor. Cumhurbaşkanımız kahvehanemize gelerek burada bir toplantı yaptı. Susuzluğun nasıl giderileceğini anlattı. Belediye Başkanı da Reis'i arayarak 'Reis ne kadar su istiyorsan evine göndereyim' diyor. Biz o reise nasıl hasta olmayalım ki 'Su benim evime değil mahalledeki halkıma lazımdır' demiştir. Biz pazara kadar değil mezara kadar Cumhurreisimizle beraberiz. Ona Allah'tan sıhhat, afiyet diyoruz."

Semt sakinlerinden 78 yaşındaki Hayrettin Fırlatan ise 1958'den beri İstanbul'da yaşadığını belirterek, bu kentte bulunduğu süre içerisinde Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığının ardından farklı bir hizmet anlayışıyla tanıştıklarını dile getirdi.

Fırlatan, çok mutlu olduğunu anlatarak, "Allah bin kere razı olsun ki başımıza Cumhurbaşkanı olarak geldi. Canabı Hak onu başımızdan eksik etmesin. Vazifelerinde başarılar nasip etsin" diye konuştu.