Jandarma Komutanına Silahlı Saldırı
Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı uğradığı silahlı saldırı sonucunda kaldırıldığı hastanede şehit oldu

Muş'ta Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı binbaşı Aslan Kulaksız, terör örgütü tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kulaksız'ın şehit olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydan geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sıra otomobili arıza yaptı.

Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu. Şahıslar olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız ve kızı yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Malazgirt devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Binbaşı Kulaksız'ın şehit olduğu öğrenilirken, kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşini yaralanmadığı belirtildi.

Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

Genelkurmay'dan saldırı açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Malazgirt'te şehit olan Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olmasına ilişkin yaptığı açıklamada; ''Silahlı saldırıya uğrayan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, saat 22.30’da şehit olmuştur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz'' diye kaydetti.