SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ HAYATINI KAYBETTİ; 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

KİRAZ'IN CENAZESİ BUGÜN İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

İstanbul’da dün Adliyede yaşanan savcıyı rehin alma olayı kanlı bitti. Yaklaşık 8 saat rehin alınan  Savcı Mehmet Selim Kiraz teröristlerce öldürülürken; polis operasyonla 2 teröristi ölü olarak ele geçirdi.

İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz' dün gece hayatını kaydetti.

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 46 yaşındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, bugün İstanbul'da defnedilecek.

Cumhuriyet Savcısı Kiraz için saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlenecek.

Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DÜNKÜ OLAY

İstanbul Adliyesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin, avukat cübbeli olarak geldikleri adliyeye sahte avukat kimliğini göstererek aranmadan girdikleri öğrenilmişti.

Adliyedeki odasında rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği olayda ölü ele geçirilen iki terörist, adliyeye avukat cübbesiyle geldi. Sahte avukat kimliğini gösteren teröristler, bu nedenle X-ray cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girmişti.

Yanlarındaki silahla Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın odasına çıkan teröristler, savcıyı etkisiz hale getirip, odanın kapısını arkadan kilitledi. Bu sırada Savcı Kiraz, panik butonuna basarak, yardım talebinde bulundu. Güvenlik görevlileri kapının kilitli olması nedeniyle odaya giremedi.

Öte yandan operasyonun sonunda Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın hastaneye kaldırılmasının ardından emniyet güçleri, odada incelemelerde bulunmuş, bomba bulunma iddialarını dikkate alan polis, odadaki çantayı kontrollü patlatmış ve çantada bomba olmadığı belirlenmişti.

DAVUTOĞLU

TC Başbakanı Davutoğlu konuyla ilgili olarak  yaptığı ilk açıklamalarda, "Biz devlet olarak bu saldırıyı sadece değerli savcımıza Sayın Mehmet Selim Kiraz'a yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz. Seçim öncesinde bu tür provokatif terör eylemlerine yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum" demişti.