Yok artık dedirtti!

Sarıyer’de 52 gün arayla gerçekleştirilen 2 banka soygununu yapan, aynı ilçede görevli bir polis memuru çıktı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde iki bankadan toplam 340 bin lira çalan polis memuru yakalandı.

 Borçları nedeniyle kar maskesi takarak silahlı soygunları gerçekleştiren Sarıyer Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, tutuklanarak cezaevine konuldu.  

Herkesi şaşırtan haberin ayrıntıları Habertürk gazetesinde Mustafa Şekeroğlu imzasıyla yer aldı. İstanbul Sarıyer’de 6 Mayıs ve 27 Haziran günleri 2 ayrı banka soygunu yaşandı. İlk soygun, 6 Mayıs günü saat 17.20 sıralarında Zekeriyaköy’deki bir banka şubesinde mesai bitimine dakikalar kala gerçekleşti. Bankaya giren eli silahlı ve kar maskeli bir kişi, içeridekileri etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 40 bin TL’yi alıp kaçtı. Helikopter desteğiyle izi sürülen soyguncu paniğe kapılarak, aldığı paranın bir kısmını ormanlık alanda düşürdü. Buna rağmen kaçmayı başardı.

Silahlı soygun ile ilgili polis çok yönlü araştırma başlatırken, 27 Haziran günü Tarabya’daki bir banka şubesi de aynı yöntemle soyuldu.Banka şubesine giden silahlı ve kar maskeli soyguncu, 300 bin TL’yi alıp kayıplara karıştı. 2 saatte yakalanan soyguncu ise polisleri şaşırttı. Soyguncu, polis memuru O.T. çıktı. Sarıyer Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli olan O.T.’nin Zekeriyaköy’deki banka soygununu da gerçekleştiren soyguncu olduğu belirlendi. Borçlarından dolayı soygun olaylarını yaptığı belirlenen O.T., sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.