Hz. Muhammed Karikatürleri Sergisine Yapılan Saldırıyı IŞİD Üstlendi

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas'ta, İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Amerikan Özgürlüğünü Koruma İnisiyatifi'nin (AFDI) düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasını hedef alan silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

IŞİD'DEN BİR İLK

AFP'nin haberine göre, IŞİD böylece ilk kez ABD'deki bir saldırıyı üstlenmiş oldu.

OTOMOBİL İÇİNDEN ATEŞ AÇILMIŞ, SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

ABD'yi sarsan silahlı saldırıda, Pazar günü etkinliğin yapıldığı salonun dışındaki bir otomobilin içinden iki saldırgan güvenlik güçlerine ateş açmıştı. Çıkan çatışmada Elton Simpson (31) ve Nadir Soofi (35) isimli saldırganlar ölürken, bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştı.

SALDIRGAN, TERÖR ŞÜPHELİSİ ÇIKMIŞTI

FBI, Arizona eyaletinin Phoenix kentindeki bir dairede birlikte yaşayan saldırganlardan Simpson'ın daha önce terör şüphesiyle soruşturulduğunu açıklamıştı. Reuters, Simpson'ın 2006'dan beri federal ajanlarca izlendiğini ve 2011'de Somali'ye giderek cihada katılmak istediğini FBI'dan gizlediği için hüküm giydiğini bildirdi.

SES KAYDI YAYINLADILAR

IŞİD'in resmi radyo kanalında yayınlanan ses kaydında, "Halifemizin iki askeri Garland bölgesindeki bir sergiye saldırı düzenledi. Burada Hz. Muhammed'in olumsuz resimleri sergileniyordu." denildi.

IŞİD, ABD'Yİ TEHDİT ETTİ: BUNDAN SONRA OLACAKLARIN...

Söz konusu ses kaydında, "Amerika'ya bundan sonra olacakların çok daha büyük ve daha acı olacağını söylüyoruz. İslam Devleti askerlerinin korkunç şeyler yapacaklarını göreceksiniz." ifadesi kullanıldı.