Ermenileri Çıldırttı

Güney Amerika'da Türk dizilerine karşı artan ilgi Ermeni diasporasını rahatsız etti. Arjantin'de ‘Binbir Gece' dizisinin yayına başlaması üzerine harekete geçen diaspora örgütleri, dizinin kaldırılması için kampanya başlattı. Buenos Aires'teki Ermeni Basın Merkezi, "Türk dizisinin sansürlenmesini istemiyoruz, ancak dizinin medyatik kullanımını protesto ediyoruz" başlıklı bir bildiri yayımladı. Bildiride dizinin "Ermeni soykırımının 100. yıl anmalarının etkisini yok etmeye çalıştığı" iddia edildi.

Türk dizisi, Canal 13’te yayınlandığı ilk geceden itibaren rakip kanalda aynı gün başlayan Brezilya dizisiyle kıyasıya rekabete girişti. Dizi kahramanları Bergüzar Korel’in canlandırdığı ’Şehrazat’ ile Halit Ergenç’in canlandırdığı ’Onur’ arasındaki aşk, özellikle öğle kuşağı programlarında geniş olarak tartışılırken, Arjantin’deki Ermeni Cemaati dizinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı.


Ermeni Basın Merkezi Prensa Centro Armenia, Türk dizisinin sansürlenmesini istemediklerini ancak, medyatik kullanımını protesto ettiklerini bildiren bildiri yayınladı.

Bildiride, ’Binbir Gece’ dizisinin ’Hayasızca medyatik olarak kullanarak Ermeni Soykırımının 100. yıl anmalarının etkisini neutralize etmek’ istendiğinin savunulduğu bildiride ‘20’nci yüzyıl’ın ilk soykırımının sorumlusu olan Türk devletinin inkârcı politikalarını devam ettirdiği’ sözleri de yer aldı.