Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Maden ocağında kurtarma çalışmaları gece boyu devam etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da çalışmaları yerinden takip ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Gece boyunca ocakta çalışan görevliler, suyun tahliye işlemlerinin sürdüğünü ancak yer yer meydana gelen çökmelerin bu çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Ali Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende yer yer çöküntüler oluştuğunu, bu çöküntülerin temizlenerek hareket edildiğini belirtti.

Çalışmalar kapsamında açılan yerleri sağlamlaştırdıklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Açılan yerlere bağ atıyoruz, sağlamlaştırıyoruz. Su azalıyor ama, hala su var. Ben bu ocakta çalışmıyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için buradayım. İçeride ben kalmasam bile içeride arkadaşlarım var, bir şey fark etmiyor. Olay arkadaşlarımız ocak içerisinde öğlen yemeği yerken olmuş. Olayın olduğu saat tam yemek saati. Yemek yerken birden su gelince içeriden çıkamamışlar. Takdiri ilahi. Fakat yemek ocak dışında yenseydi böyle olmazdı diye düşünüyorum. Biz şu an da ümitliyiz, ümidimiz devam ediyor. Çalışmaya devam edeceğiz."