Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun geliştirdiği yerli Atak Taarruz Helikopteri ile Milli Piyade Tüfeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girdi. Ateş Serbest 2014 faaliyetinde performansları ile göz doldurak Atak Helkoptersi ile MPT 76 pek çok ülkenin ilgisini çekiyor.

KOMANDO BİRLİKLERİNE DAĞITILDI

Türkiye'nin ilk yerli piyade tüfeği MPT 76, TSK'nın envanterine girmesi ile ilk sevkiyatı gerçekleştirildi ve bazı komando birlikleri ile özel kuvvetlere deneme amaçlı dağıtıldı. Birliklerde yapılan binlerce atış sonrasında tüfeklerle ilgili geri bildirimler de alınmaya başlandı. 


MPT 76 ÖZELLİKLERİ İLE GÖZ DOLDURUYOR

Kullanıcılarından geçer not alan tüfek, hem sağ elini hem de sol elini kullananlara uygun olarak tasarlandı. Piyade tüfekleri arasında en hafif olma özelliğine sahip MPT 76, aralarında kum, toz, çamurun da bulunduğu 36 ayrı testten başarıyla geçti. Milli Piyade Tüfeği'nin üretiminin ardından gelecek yıl tüm komando birliklerine dağıtılması planlanıyor. Piyade tüfeğinin en moderni olma özelliğini taşıyan MPT-76'ya dost ve müttefik ülkelerden de yakın ilgi gösteriliyor. 


YERLİ HELİKOPTERİ ALMAK İSTEYEN ÜLKELERLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Atak Taarruz Helikopteri, son olarak katıldığı Ateş Serbest - 2014 faaliyetinde büyük başarı gösterdi ve komuta kademesinden büyük alkış topladı. Tümüyle milli imkanlarla üretilen da Atak Taaruz Helikopteri, top ve roketin yanı sıra akıllı füzeleri de atma kabiliyetine sahip ki Atak'ın işletim sistemi de Türk mühendislerince geliştirildi.

Atak Taarruz Helikopteri'ni almak isteyen bazı ülkelerle de görüşmeler sürüyor. Klasmanında ayrı bir yeri olan Atak'ın üretimiyle ilgili proje 1996'da başlamıştı ve ilk uçuşunu 2011'de gerçekleştirmişti.

ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan, TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri olan T-129 ATAK, Agusta A129 Mangusta helikopterinin gövdesinin çeşitli aksamlarının değiştirilmesi ve özgün silah ve yazılım sistemlerinin entegre edilmesiyle meydana geldi.

T-129 17 EKİM'DE BASINA TANITILACAK

Genelkurmay Başkanlığı, T-129 ATAK helikopterlerine yönelik basın tanıtımının, 17 Ekim 2014 tarihinde Ankara Güvercinlik'teki Kara Havacılık Komutanlığında gerçekleştirileceğini bildirdi.