İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI: "SORUŞTURMANIN ANAYASAL TEMİNAT ALTINDA BULUNAN 'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ' İLE HİÇBİR İLGİSİ BULUNMAYIP, KİŞİ HAK VE HÜRRİYETLERİNİ İHLAL EDECEK HİÇBİR TAVIR İÇERİSİNE GİRİLMEMİŞTİR"

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkındaki "MİT tırları" soruşturmasının, anayasal teminat altında bulunan "basın özgürlüğü" ile hiçbir ilgisi olmadığını kaydetti.

Başsavcı Salihoğlu, Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklandığı soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hadi Salihoğlu açıklamasında, "Soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan 'basın özgürlüğü' ile hiçbir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmemiştir. Şüpheliler gözaltına alınmaksızın, telefonla aranmak suretiyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Şüphelilerin habere konu görüntüleri nereden temin ettiklerine yönelik soruşturmanın devam ettiğini de belirten Salihoğlu, bu soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlandırılacağını kaydetti.