Çocuğa Asit Atan O Eniştenin Cezası Belli Oldu! İşte Aldığı Ceza...
Ataşehir'deki bir restoranda akrabası olan 3,5 yaşındaki çocuğun yüzüne asitli madde attan Cihan Araçman, kasten yaralama suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Ataşehir'deki bir et lokantasının çocuk oyun bölümünde 3,5 yaşındaki Y.K. asitli saldırıya uğramıştı. Küçük çocuğun yüzü atılan kimyasal madde ciddi derecede yanarken, saldırıyı restoranda yemek yiyen K.'nın eniştesi Cihan Araçman'ın yaptığı anlaşılmıştı. Olayın ardından tutuklanan Araçman dün bir kez daha hakim karşyısındaydı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, baba Cenk K. ile taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da katıldı. Duruşmada söz alan mağdur Y.K.'nin avukatı Rahşan Sertkaya, "Sanık Cihan Araçman'ın 'Şakaydı' deyip bu olaydan sıyrılma çabasını siz hakimlerin vicdanlı ellerine bırakıyoruz" dedi. Ailenin diğer avukatları ise sanığın cezasında indirim uygulanmasının kamu vicdanını zedeleyeceğini belirterek Araçman'ın cezalandırılmasını talep etti.

Cani durumuna düştüm
Mahkeme Başkanı tarafından son sözü sorulan Cihan Araçman ise, Y.K.'nın yüzüne sirayet eden maddenin içeriğini bilmediğini savunarak tek hatasının da bu maddeyi boya zannetmesi olduğunu söyledi. Araçman, "Kamuoyunun baskısı ile oluşturulmuş bu iddianame neticesinde bir cani durumuna düşürüldüm. Çocuğun iyileşmesine çalıştım. Her günümü vicdan azabıyla hastanede geçirdim. Anne bilmeden çocuğun yüzünü yıkayınca sonucun nasıl böyle olacağını bilmiyorsa ben de içindeki ile böyle olacağını bilmiyordum. Bunca üzücü olayın içinde cezaevinde beni sevindiren tek şey Y.'nin sosyal hayatına dönmüş olmasıdır. Bunları onlara yaşattığım için çok pişman ve üzgünüm. Bundan sonra da ailenin maddi ve manevi yanında olacağım" şeklinde konuştu.

9 yıl 36 ay
Mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere bir süre duruşmaya ara verdi. Daha sonra kararı açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Melih Osmançavuşoğlu, sanık Araçman'ı "kasten yaralama" suçundan önce 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Suçun, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı, silahtan sayılan madde ile işlendiğini belirten Osmançavuşoğlu, cezayı yarı oranında arttırarak, 3 yıl 12 aya çıkardı. Osmançavuşoğlu, mağdurun yüzünün sürekli değişikliğine ve organlardan birisinin işlevini yitirmesine neden olan nitelik taşıdığı gerekçesiyle cezada arttırıma giderek, Araçman'ın 9 yıl 36 ay hapis cezasıyla cezalandırıldığını tutanağa geçirdi.

Vicdanlar rahatlamadı
Duruşma çıkışı anne Işıl Güven, "İstinafa gideceğiz. Yarın Yaman'ın 30. ameliyatı olacak. izin verirseniz oraya gideceğiz. Yarın sabahın köründe ameliyata gireceğiz. Vİcdanlar rahatlamamıştır" dedi.

Araçman'ın avukatlarından Gürkan Altun, müvekkilinin kimyasal madde içeriği ve tepkilerini bilmediğini savunarak, "Çocuğun boya sıkıldıktan sonra yüzünün yıkanması çocuğun zararına olmuştur. Restoranın yakınındaki hastaneye gidilmiş olsaydı muhtemelen zarar bu dereceye varmayacaktı" dedi. Bunun üzerine anne Işıl Güven, "Keşke bu dedikleriniz doğru olsaydı" diyerek avukata tepki gösterdi. Araçman'ın bir diğer avukatı Şerafettin Tiryaki ise, "Müvekkilim 2 ayrı üniversiteyi birincilikle bitirmiştir. Olay anına kadar parlak kariyeri olan bir kişiydi. Bu olay nedeniyle iş hakkı feshedildi. Eşi tarafından boşanma davası açıldı, evlilik birliği sona erdi. Bu olayı tasarlamış olsa kimsenin görmediği bir yerde yapabilirdi. Müvekkilimin tahliyesini talep ederiz" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ...

17 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olaydan 6 gün sonra tutuklanan Cihan Araçman hakkında, 3 yaşındaki Y.K.'ye yönelik "Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası, diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö.'ye yönelik de "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Araçman hakkında toplamda 13 yıl 8 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.