Avrupa'da Azalıyor, Türkiye'de Artıyor
Batı ülkelerinde kanser sıklığındaki azalışa rağmen Türkiye'de kansere bağlı ölümler artıyor. Meme kanseri, görülme sıklığı artan kanser türleri arasında önemli bir yer tutuyor

Erken teşhisin meme kanserinde de hayat kurtardığına bir kez daha vurgu yapan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olduğuna dikkat çekerek, her kadının meme kanseri ile ilgili ne kadar risk taşıyıp taşımadığını bilmesi gerektiğini vurguladı.
Meme kanserinde düzenli kontrolün son derece önemli olduğunu aktaran Uras, bu hastalıktan tamamen kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyerek “Meme kanserinde eskiden herkese aynı tedavi uygulanırdı, halbuki şimdi kişiye özel tedavi var. Hatta kişinin tümörüne özel tedavi var” diye konuştu.
Ailesinde hiçbir risk faktörü olmayan, görünüşte tamamen sağlıklı olan kişilerin de kanserden korunmak için mutlaka tarama programlarına girmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uras, yüksek risk grubunda olan kadınların tarama programlarına daha erken dönemde girmesi gerektiğini kaydetti.