‘Ankara Katliamı’nın Sorumlusu AKP’dir: İşte 12 Kanıt


Ankara’da 97 kişinin can verdiği, 200 civarında kişinin yaralandığı (şimdilik) katliamın sorumlusu ortadadır. Sorumlu ve suçlu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir (AKP). Neden mi?

Bu sorumluluğu madde madde ortaya koyalım:

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü Ankara’nın göbeğinde, ülkenin başkentinde yüz binlerin katılacağı bir mitingde bomba patlatılabiliyor. Bu durum 13 senedir ülke yönetimde olan AKP’nin ulusal güvenlik açığı ve istihbarat zafiyeti yarattığının en somut kanıtıdır.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü IŞİD gibi tüm dünyanın ‘terörist örgüt’ olarak nitelendirdiği cani bir örgüte terörist demekte geç kalmış, ‘öfkeli çocuklar’ gibi neredeyse meşrulaştırıcı ifadelerle tanımlama çabasına girmiştir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü terör saldırılarını önceden aldığı istihbaratla durdurması gereken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ‘açık istihbarat’ sayılacak, sosyal medyada paylaşılan ilgili mesajları bile görememiş, ülkede gerçekleşen Reyhanlı, Suruç ve Ankara katliamı gibi bütün saldırılarda başarısız olmuştur.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü MİT’in başındaki kişi AKP milletvekili olmak için kurumdan istifa etmiş, kurum önemli bir süre başsız kalmış, müsteşarın vekillik hayali gerçekleşmemiş, bunun akabinde de görevine ‘AK Partili’ etiketiyle geri dönmüştür. Partili bir müsteşarın varlığıyle MİT’in önceliğinin ulusal tehditler değil, AKP’ye yönelik iç siyasi tehditler olduğu algısını kamuoyunda baskın hale gelmiştir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü 7 Haziran seçimlerinde toplum koalisyon talebini net biçimde ortaya koymasına rağmen 400 vekil almak için, Erdoğan’ın siyasi gücü ve yetkileri zedelenmesin diye ülkeyi tekrar seçime ve bir kaosa sürüklemiştir. “400 vekil verilseydi bu olmazdı” ifadesiyle bu sorumluluğu neredeyse itiraf etmiştir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü Türkiye her birine AKP’nin neden olduğu ekonomik, siyasi ve dış politika sorunlarıyla boğuşurken iktidar, önceliğini Erdoğan’ın ‘başkanlığı’ üzerine kurmuştur.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü izlediği akılcı ve ilkeli yaklaşımdan uzak dış politikayla Türkiye’yi birden çok ülkeyle düşman konumuna getirmiştir. Bu saldırıyı IŞİD örtüsü altında Suriye, İran, Rusya gibi istihbarat ve gizli eylem kapasitesi kuvvetli ülkelerin de gerçekleştirmiş olması ihtimal dahilindedir. Fakat bu ihtimal Ankara katliamının sorumlusunun AKP olduğu değiştirmez, tam tersine kuvvetlendirir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü daha birkaç ay önce 19 Temmuz Suruç ve 5 Haziran Diyarbakır saldırılarını soruşturmamış, Meclis’te el birliğiyle araştırmama kararının çıkmasını sağlamıştır. Ülkenin başbakanının daha Suruç’un failinin canlı bomba olarak öldüğünü bilmemesi hesap sorulması ve istifayı gerektirecek bir cahillik, görevini ciddiye almama örneğidir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü Öcalan’ın yakalanmasının ardından siyasi meşruiyetini ve askeri kabiliyetlerini kaybetmiş PKK terör örgütünü küllerinden doğuracak meşruiyeti Öcalan ve İmralı ile müzakere ederek elleriyle geri vermiştir. Güçlendirilmesi gereken HDP gibi meşru Kürt siyasi hareketi temsilcilerine terörist muamelesi yapmıştır.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü neredeyse kişisel husumet beslediği Esad’ı devirme hedefi adına bölgedeki radikal ve İslamcı örgütleri destekleyip elleriyle beslemiştir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü Musul Başkonsolosluğu’nda rehin düşen diplomatlarımızın karşılığında Türkiye’nin elindeki IŞİD rehinelerini bizzat elleriyle IŞİD’e teslim etmiştir. Eğer terörist eylemi IŞİD gerçekleştirmişse, canlı bomba AKP’nin elleriyle IŞİD’e teslim ettiği bir terörist olabilir.

Katliamın sorumlusu AKP’dir çünkü toplumu kendi siyasi tabanını kemikleştirmek adına o denli ayrıştırdı ve birbirine düşman etti ki ülkenin büyük bir kısmı bu alçak terör eyleminin bizzat AKP veya MİT-IŞİD gizli işbirliğiyle seçimleri erteletmek ve meşruluğu tartışmalı ‘geçici hükümet’in ömrünü uzatmak için gerçekleştirdiğini düşünmektedir.

Bütün bu somut nedenlerden ötürü sorumlu AKP’dir!

Sorumlu tek bir kişi değil

Dünyanın herhangi bir ülkesinde kendisine terörist saldırı düzenleyen bir örgütü geçmişte terörist olarak tanımlamakta zorluk çeken bir iktidar ve siyasi parti ayakta kalamazdı.

Haysiyetli siyasetçiler kameraların önünde sırıtmaz, istifa ederlerdi!

Sorumlu tek bir kişi değil. AKP’nin destekçisi, üyesi, milletvekili, yöneticisi, kabine üyesi, akademisyeni, köşe yazarı, işadamı, sivil toplumcusu…

AKP’yi bugün hala destekleyen, mevcut konumunda tutan herkes!

Korktuğu için net pozisyon alamayan, yeni bir merkez parti kuramayan eski-yeni AKP’li siyasetçiler… Gezi’de çocuklar katledilirken ses çıkarmayanlar… Partinin ileri gelenlerinin aleni şekilde yolsuzluk tapeleri piyasada dolaşırken bunu birtakım bahanelerle örtmeye çalışanlar… AKP`nin lideri meydanlarda çocuğu katledilmiş anneyi yuhalatırken o çocuk ekmek mi almaya gitmiş, yoksa polise taş mı atmış tartışması yapanlar… AKP’li danışmanın Soma’da yakını ölen vatandaşı sokağın ortasında yerlerde tekmelerken vicdanı ve yüreği titremeyenler…

Vicdan ve izanını kaybetmiş herkes!

Kimse şunu unutmasın: Türkiye bu kaostan çıkacak ve bu kaosa neden olan herkes yargıda bunun bedelini ödeyecek. Bu kişilere siyasi ve entelektüel destek olanlar da hayat boyu bu utançla yaşayacaklar!

Ülkenin dört bir yanından barış istediği için öldürülen vatandaşlarımızın ruhu ve yakınları o hesap verme gününde bir nebze teselli olacak.

Kimse bundan şüphe duymasın!