HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜNLÜYURT:

"(CAMİ VE CEMEVİ KOMPLEKSİ) İKİSİNİN BİR ARADA OLMASI BELKİ İLERİDEKİ BİRLİKTELİĞİ DAHA DA GÜÇLENDİRİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. İNŞALLAH HAYIRLI OLUR, İYİ BİR ÖRNEK OLUR VE BU ÇOĞALARAK BÜYÜR"

 Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Ünlüyurt, cami ve cemevinin aynı kompleksin içinde yer almasıyla ilgili, "İkisinin bir arada olması belki ileride birlikteliği daha da güçlendirir diye düşünüyorum. İnşallah hayırlı olur, iyi bir örnek olur ve bu çoğalarak büyür" dedi.

Ünlüyurt, AA muhabirine cami ve cemevinin aynı yerde inşa edilecek olmasını doğru bulduğunu ve iyi bir başlangıç olarak gördüğünü söyledi.

Alevilik ve Sünniliğin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu ve bunu herkesin kabul etmesi gerektiğini ifade eden Ünlüyurt, "Bu ülkede Aleviler ve Sünniler, barış içerisinde, birlik içerisinde beraber yaşamak zorunda. Kavga ederek herhangi bir yere varacağımıza inanmıyorum. Alevilerle sünniler iş hayatında beraber, aynı yerde çalışıyorlar, askerde beraberler, ibadetlerinde de beraber olabilirler" diye konuştu.

"CAMİ BİZE YABANCI DEĞİL"

İsteyenin camiye isteyenin cemevine gidebileceğini vurgulayan Ünlüyurt, "Birlikte konuşurlar, sohbet ederler. Cami bize yabancı değil. Benim kendi görüşüm bu. İkisinin bir arada olması belki ilerideki birlikteliği daha da güçlendirir diye düşünüyorum. İnşallah hayırlı olur, iyi bir örnek olur ve bu çoğalarak büyür" dedi.

"BİN YILLIK SORUN, ÜÇ YILDA BEŞ YILDA ÇÖZÜLMEZ"

Hükümetin Alevilik üzerine çeşitli çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalar doğrultusunda gerçekleştirilen Alevi Çalıştayları'ndan birine katıldığını anlatan Ünlüyurt, sorunların konuşarak halledilmesinden yana olduğunu söyledi.

Ünlüyurt, şöyle devam etti: "Bu tür şeylerin konuşulması yararlı. Bunlardan kaçınmak son derece yanlış. 'Niye konuşuluyor, bir şey çıkmadı, ortada bir şey yok" demek de yanlış. Hiçbir şey durduğu yerde olmaz. Belli bir zaman ister, süreç ister. Bin yıllık sorun, üç yılda beş yılda çözülmez. Onun için ben bu girişimleri doğru buluyorum ve usanmadan yılmadan bu şeylerin devam etmesinden yanayım. Sonunda doğru neyse, gerçek neyse, istenilen neyse o olacaktır."

Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yönelik saldırının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Ünlüyurt, bu tür bir hareketin Alevi geleneğinde yeri olmadığına, Alevilikte misafiri ağırlamanın çok önemli olduğuna dikkat içekti.

Ünlüyurt, şunları kaydetti:"Hacı Bektaş'ta bizim geleneğimizde olmayan bir şey yaşandı. Bu iş Alevi toplumunu da yaraladı. Ben o hareketi sadece Sayın Bekir Bozdağ'a değil, Hacı Bektaş insanına, Hacı Bektaş-ı Veli'ye ve o inancı taşıyan insanların hepsine yapılan bir hakaret olarak görüyorum. Şunu da iyi biliyorum bu olayla ilgili Hacı Bektaş halkının en ufak bir şeyi yok. Yani bu olayın içerisinde Hacı Bektaş halkı yok, Hacı Bektaş yok. Bu olayın içerisinde Hacı Bektaş kültürünü almış kişiler de yok. Bu olayı Alevi olayının, Alevi hereketinin dışında bir olay olarak değerlendiriyorum ve kınıyorum."