“PROJEYLE YAVRU VATANIN SU İHTİYACININ GİDERİLMESİNİN YANINDA ELEKTRİK ÜRETİMİ VE ANAMUR'DA 84 BİN DEKAR ARAZİNİNSULANMASI DA SAĞLANACAK"

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "asrın projesi" olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada,  "Asrın projesi" olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamındaki çalışmalarda sona gelindiğini belirten Şener, eylülde açılmasının planlandığını bildirdi.

Proje ile Anamur Alaköprü Barajı'ndan KKTC'de su temin edildiğini belirten Şener, "Toplam 1 milyar dolarlık projeyle yavru vatanın su ihtiyacının giderilmesinin yanında elektrik üretimi ve Anamur'da 84 bin dekar arazinin sulanması da sağlanacak. Denizin 250 metre altından 8 kilometrelik bir hat ile yavruvatanın su ihtiyacının karşılanmasının yanında Anamur'da 84 bin dekar arazi sulanarak, 116 milyon kilovat saat elektrik üretilecek. Pamuklu, Sorgun, Aksıfat, Alaköprü barajlarının ve sulama tesislerinin tamamının bitmesiyle 564 bin dekar tarım arazisi sulanacak, içme suyu temin edilecek ve enerji üretilecek" değerlendirmesinde bulundu.