GENEL BAŞKAN VE TÜRKİYE BAŞBAKANI ERDOĞAN: "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'Nİ, YANİ AŞKIMI, SEVDAMI, TUTKUMU, KAVGAMI ÖNCE ALLAH'A, SONRA SİZLERE EMANET EDİYORUM"

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ni, yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum" dedi.

Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde partililere hitap etti.

Artık veda ve ayrılık vakti olduğunu dile getiren Erdoğan, merhum sanatçı Neşet Ertaş'ın, "Hasret etti bizi kavim gardaşa / Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir de ölüm..." dizelerini okudu.

Erdoğan, bu veda ve ayrılığın, sadece yeni bir başlangıç için olduğuna da işaret ederek, şöyle konuştu:

"Belki eskisi kadar olmayacak ama yine görüşeceğiz. Meydanlarda görüşeceğiz. 81 vilayette belediyeleri, belediyelerimizi, valiliklerimizi ziyaret ederken görüşeceğiz. Yine muhabbet edeceğiz, sizleri yine, cumhurbaşkanlığı makamında, milletimizin orası makamı olduğu için sizleri oralarda da ağırlayacağız.

"AK PARTİ BEŞİNCİ ÇOCUĞUM"

Bu vedanın ve ayrılığın kendisi için ne kadar zor olduğunu tüm partililerin hissettiğine emin olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolaşırken kardeşlerimin gözlerindeki yaşları gördüm çünkü AK Parti, adeta benim bir çocuğumdu. Bir kez de burada, bu son kongremde, özellikle bir annenin çocuğuyla olan ilgisi, ki benim AK Parti beşinci çocuğum, AK Parti nedeniyle zaman zaman ben dört çocuğumu ihmal etmek zorunda kaldım. Çocuklarımdan helallik diliyorum. Onların annelerinden, eşimden de helallik diliyorum. Onlar beni her zaman anladılar ve bana karşı her zaman müsamahakar oldular. Her aşamada benim destekçim oldular, beni bu noktada hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bu mücadelenin de bizzat içinde oldular. Hüzünlendiğimde onlar da hüzünlendiler, sevinçli olduğum anda onlar da aynı sevinci paylaştılar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum."

"HER BİTİŞ, YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR"

Tasavvurundan kuruluşuna kadar her aşamada AK Parti'nin içinde olduğunu kaydeden Erdoğan, kadroların kurulmasından logonun belirlenmesine, tüzükten programa, seçim kampanyalarından balkon konuşmalarına, şarkılarından ezgilerine kadar her aşamada partisiyle, teşkilatıyla olduğunu, her zorluğa birlikte göğüs gerdiklerini söyledi.

Erdoğan, "Üzülünce hep birlikte üzüldük, sevinince birlikte sevindik. Milletin teveccühüne de ümmetin duasına da birlikte mazhar olduk. Partimizi öyle bir yere taşıdık ki Türkiye'nin kaderiyle, AK Parti'nin kaderini adeta özdeş hale getirdik. Hatta, AK Parti'yi, Filistin başta olmak üzere, yeryüzündeki tüm mazlumların umudu konumuna yükselttik. Ne yaptıysak, hep birlikte yaptık. Allah, hepinizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Bu mücadele sürecinde, hayatını kaybeden yol arkadaşlarına Allah'tan rahmet niyaz ettiğini, çeşitli nedenlerle aralarından ayrılmak zorunda kalan, sadakatleri ve gönülleri kendileriyle olan kardeşlerine de teşekkür ettiğini söyleyen Erdoğan, salona seslenerek tek tek herkesten helallik istedi.

"Ben de herbirinize hakkımı helal ediyorum" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hazreti Mevlana ne güzel söylemiş: Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi, yeni şeyler söylemek lazım... Evet. Her bitiş, yeni bir başlangıçtır. Unutmayın güneşin batışı, doğacağına delalettir. Karanlığın sonu hep aydınlık, gecenin sonu şafaktır. İnanıyorum ki her ayrılık da aslında bir vuslattır.

Bugün milletimizle birlikteyiz, yarın da Allah ömür verirse, yine milletimizle birlikte, milletimizin içinde olacağız. Rabbim bizi doğru yoldan, dosdoğru istikametten ayırmasın. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi bozmasın. Rabbim muhabbetimizi eksiltmesin. Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki bizlere, bu ülkeye ve bu millete hizmetkar olma şerefini bahşetti. Rabbim bu şerefi daim kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz, bahtımız her daim açık olsun.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ve Genel Başkan adayı Davutoğlu'na başarılar dileyen, teşkilat mensuplarını tebrik eden Erdoğan, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ni yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla, kalın sağlıcakla diyorum" ifadesini kullandı.